Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo FH electric excelează la autonomie și eficiență energetică

Volvo FH electric a încheiat cu succes primul test independent efectuat în Germania de către jurnalistul Jan Burgdorf. Vehiculul, încărcat la capacitate şi propulsat de un motor de 490 kW putere continuă instalată, a parcurs un traseu lung, de 343 km, ce include o varietate de autostrăzi, terenuri deluroase și drumuri mai înguste. La finalul acestuia și-a depășit autonomia oficială și a folosit cu 50% mai puțină energie decât omologul său diesel.

„Volvo FH electric este la fel de agil, sau chiar mai agil, decât un camion diesel. Șoferii vor fi foarte surprinși de cât de ușor se conduce, cât este de silențios și cât de bine răspunde la comenzi. Nu există niciun fel de vibrații”, a declarat Jan Burgdorf.

Pe întregul traseul camionul a păstrat o viteză medie de 80 km/oră, la fel ca şi modelul Volvo FH echipat cu motor diesel și pachet de eficiență a consumului de combustibil I-Save. Pe baza consumului de energie de numai 1,1 kWh/km, autonomia camionului electric se ridică la 345 km cu o singură încărcare. De precizat că bateriile instalate au o capacitate totală de stocare de 540 kWh.

„Rezultatul testului arată că se pot parcurge până la 500 km în timpul unei zile obișnuite de lucru, cu o scurtă oprire pentru încărcare, de exemplu în timpul prânzului”, a explicat Tobias Bergman, directorul testelor de presă la Volvo Trucks.

Obiectivul constructorului suedez este ca până în 2030 vânzările de camioane electrice să reprezinte jumătate din volumele totale, iar până în 2040 reducerea emisiilor de CO2 la camioanele noi vândute să fie de 100%.

„Ne angajăm față de Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Au fost stabilite ținte bazate pe știință și luăm măsuri pentru a avansa rapid dezvoltarea în vederea reducerii semnificative a emisiilor de CO2 în transportul rutier de marfă. Gama largă de energie electrică pe care o avem deja pe piață este o dovadă clară în acest sens”, conchide Tobias Bergman. Modelele Volvo FH, FM și FMX Electric vor intra în producţia de serie în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Articole similare

Ad