Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks accelereaza investitiile in transportul ecologic

Pentru a corespunde noilor reglementari privind emisiile de CO2 generate de vehiculele grele, Volvo Trucks continua sa investeasca puternic in solutii de transport mai ecologice. „Reducerea emisiilor vehiculelor grele este o sarcina importanta si esentiala pentru un transport durabil. Volvo Trucks poate face fata acestei provocari, insa pentru a accelera tranzitia ne dorim sa se acorde stimulente financiare clientilor care vor sa foloseasca mai multe vehicule ecologice“, a declarat Roger Alm, presedintele Volvo Trucks.
Camioanele electrice pot contribui la reducerea emisiilor de CO2. Volvo Trucks a lansat primele modele cu actionare electrica in 2018 si va incepe productia de serie in acest an.

„Tehnologia va fi in curand pregatita pentru aplicatii mai largi in transportul greu. Daca se stimuleaza cererea si se extinde reteaua de infrastructura de incarcare, volumul va creste, de asemenea, cu o viteza mai mare“, a punctat Lars Mårtensson, director de Mediu si Inovare la Volvo Trucks.
Alte solutii eco includ gazul natural si biogazul. Rularea unui Volvo FH pe GNL reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 20%, comparativ cu modelul diesel. In cazul biogazului, emisiile pot fi reduse cu 100%. De asemenea, Volvo Trucks continua sa dezvolte camioanele diesel, majoritare acum in vanzari. De la inceputul anilor 1990, consumul de combustibil si emisiile de CO2 ale unui camion Volvo pentru distante lungi au scazut cu aproximativ 20% si exista loc pentru imbunatatiri suplimentare cu motoare mai eficiente, rezistenta redusa la rulare si aerodinamica mai buna. In plus, fiecare camion trebuie optimizat pentru sarcina specifica de transport.

Articole similare

Ad