Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks este pregătit pentru electrificarea transportului de mărfuri

Odată cu punerea în vânzare a noilor modele electrice Volvo FH și Volvo FM, transportul electrificat este acum posibil nu numai pentru zonele urbane, ci și pentru traficul regional interurban. În plus, noul model electric Volvo FMX oferă noi posibilități de a transforma operațiunile de transport în domeniul construcțiilor, în soluții mai silențioase și mai curate.

Producția noilor modele electrice pentru Europa va începe în a doua parte a anului 2022. Acestea se alătură modelelor Volvo FL Electric și Volvo FE Electric pentru transporturile urbane, care au intrat în producția de serie din 2019, în Europa. În America de Nord, vânzările modelului Volvo VNR Electric au început în decembrie 2020. Cu începerea vânzărilor noilor modele de autocamioane, Volvo Trucks dispune acum de o gamă formată din șase autocamioane electrice pentru transport de tonaj mediu și greu, devenind cea mai completă gamă de autocamioane electrice comerciale din industrie.

Odată cu punerea în vânzare, în acest an, a trei noi modele de camioane integral electrice, Volvo Trucks consideră că este momentul potrivit pentru o intensificare rapidă a electrificării transportului rutier de mare tonaj. Această perspectivă pozitivă se bazează pe capacitatea autocamioanelor electrice Volvo de a satisface o varietate largă de necesități de transport. De exemplu, în UE, aproape jumătate din transporturile efectuate cu autocamioane ar putea fi deja electrificată în viitorul apropiat.

Clienți și beneficiari majori de soluții de transport, la nivel național și internațional manifestă un interes susținut pentru vehiculele electrice. Acest lucru este determinat de propriile obiective climatice ambițioase, precum și de solicitările consumatorilor pentru reducerea emisiilor de carbon și transporturi mai curate.

Prin adăugarea noilor produse cu capacități de încărcare mai mari, cu lanțuri cinematice mai puternice și cu autonomie de până la 300 km, în prezent, portofoliul electric Volvo Trucks ar putea acoperi aproximativ 45% din totalul transporturilor de mărfuri din Europa, ținând cont de statisticile Eurostat (2018), care susțin că 45% din totalul mărfurilor transportate rutier în Europa au circulat pe o distanță mai mică de 300 km. Acest aspect face posibilă o contribuție importantă la scăderea impactului climatic al transportului rutier, care, potrivit statisticilor oficiale, generează aproximativ 6% din emisiile totale de CO2 din UE.

În viitor, chiar și transporturile de mare tonaj pe distanțe lungi vor putea fi efectuate cu vehicule electrice. Pentru a răspunde acestor solicitări provocatoare atât pentru capacitatea mare de încărcare, cât și pentru o autonomie mai mare, Volvo Trucks intenționează să utilizeze pile de combustie cu hidrogen pentru a genera electricitate.

Oferta de vehicule electrice Volvo Trucks pentru Europa

  • Volvo FH Electric, pentru transport regional și interurban.
  • Volvo FM Electric, un autocamion flexibil pentru transporturi locale de mare tonaj și pentru distribuție regională.
  • Volvo FMX Electric, pentru un transport în construcții mai curat și mai silențios.
  • Volvo FE Electric, pentru distribuție locală și urbană și pentru transportul deșeurilor.
  • Volvo FL Electric, pentru distribuție locală și urbană.
  • Portofoliul include, de asemenea, modelul Volvo VNR Electric pentru piața nord-americană.

Date tehnice

  • Volvo FH, FM și FMX Electric: Autonomie de până la 300 km. Putere continuă de 490 kW. Cuplu maxim 2400 Nm. Capacitatea bateriei de până la 540 kWh. Sarcină maximă în combinaţie (GCW) de până la 44 de tone.
  • Volvo FE Electric: Autonomie de până la 200 km. Putere continuă de 330 kW. Cuplu maxim de până la 850 Nm. Capacitatea bateriei de până la 264 kWh. Sarcina maximă în combinație (GCW) de până la 27 de tone.
  • Volvo FL Electric: Autonomie de până la 300 km. Putere continuă de 165 kW. Cuplu maxim de până la 425 Nm. Capacitatea bateriei de până la 396 kWh. Sarcina maximă în combinație (GCW) de până la 16 tone.

LINK către filmul despre noile autocamioane electrice de mare tonaj.

Articole similare

Ad