Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks livrează prima autobetonieră electrică de mare capacitate pentru CEMEX

Volvo Trucks a livrat către CEMEX prima sa autobetonieră de mare tonaj complet electrică și cu emisii zero de gaze cu efect de seră. Autocamionul electric cu baterii este cea mai recentă evoluție a unui acord semnat între Volvo și CEMEX în 2021, privind colaborarea globală în domeniul soluțiilor de electromobilitate pentru a obține reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea productivității.

Autocamionul electric de mare tonaj Volvo FMX, care a fost predat în cadrul unui eveniment desfășurat la Berlin, Germania, poate efectua o zi întreagă de lucru cu o singură încărcare de reîncărcare în timpul pauzei obișnuite. Acesta va funcționa la o stație de betoane din Spandau, Berlin, începând din această lună. Electrificarea transportului de beton reprezintă o provocare din cauza încărcăturilor grele și a cerințelor de amestecare continuă. Întrucât transportul greu complet electric crește treptat, Volvo Trucks și CEMEX lucrează la dezvoltarea și extinderea tehnologiilor necesare pentru ca transportul fără emisii să devină, de asemenea, o realitate în industria solicitantă a construcțiilor.

„Suntem foarte bucuroși să facem acest pas important în parteneriatul cu CEMEX. Ambele noastre companii s-au angajat să atingă obiective ambițioase în materie de sustenabilitate, iar colaborarea este calea de a ajunge acolo. Împreună vom lucra pentru a implementa transportul fără emisii în industria construcțiilor. Autocamioanele noastre electrice au zero emisii, iar funcționarea lor silențioasă asigură, de asemenea, un mediu mai bun pentru persoanele care lucrează pe șantierele de construcții, precum și pentru locuitorii din apropiere”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

„CEMEX s-a angajat să devină o companie cu emisii nete de CO2 zero; inovația și colaborarea se află în centrul acestui angajament”, spune Fernando A. González, CEO al CEMEX. “Parteneriatul nostru cu Volvo are un potențial incredibil de a contribui la decarbonizarea afacerii noastre. Lansarea primului nostru camion de betoane complet electric reprezintă un progres puternic în această direcție.”

CEMEX și Volvo Group sunt membri fondatori ai coaliției First Movers, o colaborare între Forumul Economic Mondial și trimisul prezidențial special al SUA pentru climă, John Kerry, pentru ca întreprinderile să își ia angajamente de cumpărare care să creeze o cerere pe piață pentru tehnologii cu emisii reduse de carbon. Volvo Trucks și CEMEX se angajează să își atingă obiectivele ambițioase de sustenabilitate și să contribuie la decarbonizarea economiei globale.

Volvo Trucks are cea mai completă gamă electrică din industria globală de camioane, cu vehicule care pot funcționa la o greutate totală de 16 până la 44 de tone, acoperind totul, de la distribuția urbană și manipularea deșeurilor, la transporturi urbane de construcții și transporturi regionale. Volvo Trucks este lider de piață în ceea ce privește camioanele electrice grele ((≥ 16 tone) în Europa și SUA. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările sale totale de camioane noi să fie electrice până în 2030. Volvo Trucks s-a angajat să obțină emisii nete de gaze cu efect de seră zero în lanțul valoric până cel târziu în 2040.

Articole similare

Ad