Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks propune o noua solutie pentru mentinerea distantei in trafic

Producatorul suedez a lansat o noua functie de siguranta, Distance Alert, care face mai usoara pastrarea distantei fata de vehiculul din fata si evita astfel situatiile critice, in conditiile in care accidentele in care un vehicul loveste din spate un altul reprezinta circa 20% din toate coliziunile grave in care sunt implicate camioane. De cele mai multe ori de vina este neatentia si de distanta prea mica fata de masina din fata, si aici intervine noul sistem, care avertizeaza soferii, prin intermediul unei lumini rosii in parbriz, imediat ce se apropie prea mult de vehiculul din fata (daca nu se mentine un interval setat de 1,5-3,5 secunde intre cele doua masini), prevenind, in cele mai multe cazuri, coliziunea.

Distance Alert este parte a celei mai recente versiuni a sistemului de asistenta a soferilor de la Volvo Trucks, Avertizare la Coliziune cu Frana de Urgenta, conceput pentru a ajuta soferii sa previna accidentele. Daca aceasta functie nu produce efectele scontate se declanseaza o lumina rosie si o alarma sonora de intensitate sporita pentru a avertiza soferul si in cele din urma este activata frana de urgenta, totul in numai cateva secunde.
Noua functie este conceputa pentru utilizare pe drumurile principale din afara oraselor si se activeaza la viteze de peste 60 km/h, daca nu este in uz sistemul cruise control adaptive si, la fel ca ale functii ale sistemului de avertizare in caz de coliziune, foloseste o combinatie de camere si tehnologie radar pentru a calcula distanta si a identifica obiectele de pe sosea.
Pentru companiile de transport investitiile in siguranta nu numai ca protejeaza oamenii, dar aduc si economii de bani, asa cum subliniaza reprezentatii Volvo Trucks, deoarece costurile cu asigurarile si reparatiile scad, la fel si timpul de imobilizare a camioanelor. Ca sa numai vorbim de faptul ca un stil de condus in siguranta aduce si economii de carburant.
Distance Alert este disponibil pe camioanele Volvo FH, FH16, FM si FMX produse incepand din a 23-a saptamana a anului trecut care sunt echipate si cu sistem de avertizare in caz de coliziune, disponibil, de altfel, nu numai pentru aceste modele, ci si pentru Volvo FE si FL.

Articole similare