Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vom avea autostradă până la Sibiu! Comisia Europeană a aprobat investiția!

Vești bune pentru România! Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat investiţia pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba despre o finanțare de 875,5 milioane euro ce provine de la Fondul de Coeziune.

Comisia Europeană subliniază că aceasta va fi prima autostradă care va traversa Munţii Carpaţi, permiţând o mai bună conectivitate în România de-a lungul coridorului Rin-Dunăre, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar. Coridorul Sibiu-Pitești va oferi o legătură neîntreruptă de-a lungul României, de la portul Constanţa şi până la vama Nădlac, legând centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi.

Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reţeaua românească de transport. Va creşte siguranţa rutieră, va scurta durata călătoriilor şi va reduce costul pentru pasageri şi marfă. Va avea un efect foarte pozitiv asupra economiei şi calităţii vieţii oamenilor din zonă“, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Potrivit Comisiei Europene, autostrada Sibiu-Pitești ar urma să fie finalizată în 2026, proiectul urmând să aibă o lungime de circa 123 de km, fiind prima autostradă care va asigura legătura între Marea Neagră și rețeaua de autostrăzi din vestul Europei. O parte importantă a autostrăzii Sibiu-Pitești va fi construită prin munte, iar costul estimat este de circa 2,7 miliarde euro, plus TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, cu 8 noduri rutiere și 9 tuneluri:

Sibiu – Boiţa;

Boiţa – Cornetu;

Cornetu – Tigveni;

Tigveni – Curtea de Argeş.


Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020 și sunt efectuate de compania austriacă Porr Construct. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni şi unul de execuţie de trei ani.

Foto: romaniajournal.ro

Articole similare

Ad