Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VW investeste aproape doua miliarde de euro in Polonia in productia noului Crafter

La sfarsitul lui 2014, Volkswagen Autovehicule Comerciale a inceput sa construiasca noul sau centru din Wrze?nia (Polonia, la circa 50 km de Poznan), unde se va produce, din a doua jumatate a lui 2016, noul Crafter.
Fabrica se intinde pe 220 ha, necesita o investitie de 800 de milioane de euro numai pentru constructie, la care se adauga peste un miliard de euro pentru dezvoltarea noului produs, genereaza aproximativ 3.000 de locuri de munca – 220 de persoane au fost deja angajate – si permite o capacitate de 100.000 de unitati/an, in 50 de variante diferite de caroserie.
 

Wrze?nia este situat intr-o zona foarte dinamica din punct de vedere economic, care se dezvolta mult si se afla la distanta egala, de circa 250 km, de Berlin si Varsovia, si foarte aproape de fabrica Volkswagen din Poznan, de a carei logistica va beneficia. In plus, noua locatie are acces usor la calea ferata si la autostrada.
Centrul din Wrze?nia include patru cladiri diferite – pentru sudura (de 93.000 m2), vopsitorie (98.000 m2), asamblare (107.000 m2) si hala destinata furnizorilor de componente (34.500 m2) – dispuse compact, cu distante cat mai mici intre ele.
In mai doua dintre hale vor fi deja terminate si echipate cu roboti, mare parte a operatiilor – in special pentru constructia caroseriei (asa-numita body-in-white) – fiind automatizate.

Articole similare

Ad