Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waberer’s ramane pe crestere in prima jumatate a anului

Waberer's International Zrt. a raportat o crestere a incasarilor in primele sase luni ale acestui an, in conditiile in care piata de transport a stagnat in 2016, iar concurenta a fost foarte acerba. Compania continua tendinta ascendenta, in conditiile in care a finalizat preluarea Waberer Hungaria Biztosito Zrt., anuntata in 2015, fapt ce a permis imbunatatirea costurilor.
Astfel, in prima jumatate a anului, Waberer's a inregistrat o cifra de afaceri de 276,4 milioane de euro, cu 6,4% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Cresterea este cu atat mai impresionanta cu cat tarifele de transport au scazut in toata Europa din cauza reducerii pretului motorinei. In cazul Waberer's, carburantul reprezinta 30% din costul operational, iar costul net de achizitie a scazut cu 14%.
 

Flota Waberer's numara 3.500 de vehicule, cu care a parcurs in primele sase luni ale lui 2016 nu mai putin de 222 de milioane de km, cu noua milioane mai mult fata de aceeasi perioada din 2015. Achizitionand in permanenta camioane noi, Waberer's a mentinut varsta medie a parcului auto la sub doi ani. In prima jumatate a anului, operatorul maghiar a efectuat 1.121 de curse, cu 30% mai mult decat aceeasi perioada din 2015. La fel, numarul soferilor a crescut cu zece procente, iar in conditiile crizei de soferi care se manifesta la nivelul intregului continent, Waberer's a marit salariile angajatilor sai cu 15%, oferindu-le, in plus, si alte beneficii sociale.
Mid Europa Partners, unul dintre cele mari fonduri de investitii din Europa Centrala si de Sud-Est, si-a marit, in iulie 2016, pachetul de actiuni detinute in Waberer's la 97,1%. Mid europa si-a securizat afacerea, prelungind mandatul conducerii anterioare a companiei, respectiv Ferenc Lajko in functia de director general si Barna Erdélyi pe post de director general adjunct. Fondul va continua sa sprijine activitatea echipei manageriale in atingerea obiectivelor companiei: consolidarea pozitiei de lider in transportul international si dezvoltarea serviciilor de logistica si depozitare la nivel regional.

Articole similare

Ad