Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton livrează către CLIP Group 100 de semiremorci pentru transport intermodal

CLIP Group este unul dintre cele mai moderne centre logistice din Europa Centrală și de Est, iar parteneriatul cu Wielton, prin care acesta a livrat 100 de vehicule moderne cu huckepack, pentru transport intermodal pe calea ferată (50 de Mega Curtain Master cu sisteme de ancorare pentru anvelope și băuturi și 50 de Dry Master cu podea dublă, pentru folosirea eficientă a întregului spațiu util), este un exemplu de eforturi făcute pentru găsirea de soluții cu emisii reduse de carbon.

În ultimii ani transportul intermodal s-a dezvoltat mult, dar în Polonia potențialul său nu este folosit la maximum, în ciuda poziției geografice favorabile și a rețelei dense de conexiuni feroviare comparativ cu alte țări din UE. Totuși, chiar și în Polonia intermodalul s-a dezvoltat mult în ultimii ani datorită fondurilor europene pentru investiții în șosele și căi ferate, interesului crescut din partea autorităților și modernizării și extinderii infrastructurii asociate.

Iar CLIP Group este un exemplu foarte bun, deoarece a investit constant în modernizarea terminalului său intermodal și de curând a instalat sistemul inovator Lohr Railway, o tehnologie de ultimă generație care permite ca semiremorcile rutiere standard să fie încărcate orizontal în vagoane de tren. Este prima și deocamdată singura soluție din Polonia care nu necesită folosirea unei macarale.

În 2020 compania a cumpărat de la Wielton semiremorci moderne, personalizate în funcție de cerințele sale, robuste, dar cu greutate proprie redusă, și testate intensiv, care să permită oferirea unor servicii de calitate, în timp ce promovează și avantajele transportului combinat. Cele două modele livrate către CLIP Group, Mega Curtain Master și Dry Master, au fost adaptate la transportul combinat datorită cadrului ranforsat și suspensiei pneumatice ranforsate, dar și prin folosirea de componente care le garantează protecția.

Contractul dintre CLIP Group și Wielton este parte a proiectului „Achiziția de semiremorci intermodale“, cofinanțat de UE prin Fondul de Coeziune pentru Infrastructură și Program Operațional de Mediu 2014-2020.

Articole similare

Ad