Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

xTrack MES automatizeaza si urmarirea stadiului de executie a comenzilor de productie

Aplicatia xTrack MES, realizata in cadrul proiectului Axes Software „Platforma inovatoare de gestionare prin inteligenta artificiala a proceselor de lucru in fabrici si depozite” (ID 129490), care beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, aduce numeroase beneficii atat pentru planificarea productiei, cat si pentru executia efectiva a proceselor tehnologice. Mai mult, automatizarea fluxurilor de lucru este dublata de monitorizarea in paralel a stadiului de executie a comenzilor de productie. Acest lucru ii permite utilizatorului sa vada in orice moment cat s-a consumat si cat s-a produs si in ce stadiu se afla produsele comandate de clienti, sa se asigure ca nu ramane fara stocuri de materii prime si materiale si sa respecte sau sa modifice in timp util termenul de predare a comenzilor.

Pentru eficientizarea procesului de productie cea mai buna solutie este automatizarea fluxurilor de lucru. Cu cat gradul de complexitate al proceselor tehnologice este mai ridicat sau cu cat compania este mai mare, cu atat planificarea in detaliu a fiecarei operatii, tinand cont de toti factorii implicati in procesul de productie, este mai dificila. Solutia optima este automatizarea completa a modului in care sunt stabilite, alocate si monitorizate sarcinile oamenilor din echipa prin aplicatii software cum este xTrack MES, ce pot fi personalizate in functie de necesitatile fiecarei companii in parte.

Avantajele folosirii xTrack MES

xTrack MES monitorizeaza patru tipuri de comenzi de productie (operatie, job, master job si centralizator), care sunt ierarhizate in functie de gradul de complexitate pe care il implica. Sistemul urmareste continuu stadiul de realizare a comenzilor de productie pornind de la cea mai simpla dintre ele, operatia, si actualizeaza in lant comenzile imediat superioare ierarhic. (Pentru detalii, vezi link-ul inserat la sfarsitul advertorialului.)

Interconectarea aplicatiei xTrack MES de planificare si executie a comenzilor de productie cu aplicatii de tip WMS (inclusiv xTrack WMS), pe langa faptul ca asigura trasabilitatea tuturor articolelor (materii prime, semifabricate, produse finite) de la intrarea pana la iesirea din unitatea de productie, joaca si un rol important in monitorizare. Datele legate de materialele consumate sau produsele realizate, care pot fi inregistrate in sistem prin scanarea cu terminalele mobile pe masura ce operatiile tehnologice sunt finalizate, sunt procesate astfel centralizat. Inregistrarea consumurilor si a volumelor produse, care se realizeaza nu numai la sfarsit, in momentul finalizarii tuturor produselor dintr-o comanda, ci si treptat, pe parcursul executiei, are un impact semnificativ asupra continuitatii proceselor de productie. Urmarirea executarii comenzilor de productie poate preveni situatiile de epuizare a stocurilor de materii prime si materiale, deoarece inregistrarea in aplicatie a stadiului in care se afla fiecare operatie tehnologica si monitorizarea consumurilor aferente in timpul executiei ofera utilizatorilor posibilitatea de a anticipa necesarul de aprovizionare.

De asemenea, monitorizarea continua a stadiilor de executie comparativ cu graficul de executie stabilit prin planificare arata in timp real daca termenul de livrare programat initial poate fi respectat. Daca rezultatele monitorizarii indica probleme din acest punct de vedere, managerii pot opta din timp fie pentru aplicarea unor masuri corective si actualizarea planificarii in vederea respectarii datei limita initiale, fie pentru stabilirea unui alt termen cu clientul.

Stadiile de realizare a comenzilor pot fi prezentate si grafic, pentru a le permite utilizatorilor sa inteleaga dintr-o privire cum se deruleaza, in timp real, procesele de productie. Operatorii din birouri si managerii pot vedea rapid in ce stadiu de executie sunt operatiile tehnologice subordonate unei comenzi de tip master job (comanda care vizeaza realizarea unui singur tip de produs finit in cantitatea ceruta de client). Operatiile sunt prezentate intr-un dashboard, printr-o diagrama Gantt in care gradul de realizare a fiecareia este indicat procentual si cromatic.

Pentru mai multe detalii si pentru a solicita o oferta, accesati: https://axessoftware.com/ro/automatizarea-fluxurilor-de-productie-urmarirea-stadiului-de-executie-a-operatiilor-tehnologice/

* Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Articole similare

Ad