AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

Zona de business, urmatorul pas

Alinso Group, dezvoltatorul Ploiesti West Park, a transportat pe 4 iulie un avion Boeing 737-200 de la Bacau la Ploiesti. Odata ajuns in parc, avionul va fi reasamblat si reconditionat pentru a gazdui o cafenea ce va oferi o perspectiva de 360O asupra intregului parc. Cafeneaua „In avion“ va face parte din zona de business a parcului, unde anul acesta si anul viitor vor mai fi construite o cladire de birouri, un restaurant, un magazin, o statie de alimentare cu carburant si, daca discutiile vor fi finalizate cu succes, chiar si un hotel.

In viitorul apropiat, in Ploiesti West Park se va trece si la lucrari de extindere, din moment ce cladirile actuale sunt ocupate in proportie de 95%.
Convoiul a ajuns la Ploiesti dupa un drum care a durat circa 12 ore si a fost format din masinile politiei, masinile de insotire si doua camioane. Unul dintre ele a transportat corpul avionului, iar cel de-al doilea, aripile si coada. Chiar si fara aripi, avionul a avut o latime care nu a permis o deplasare facila si pe multe portiuni de drum politia a trebuit sa inchida circulatia pe ambele sensuri de mers.
Avionul, un Boeing 737-200, are 37 m lungime, 7 m latime, 5,2 m in inaltime si 49 t si va face parte din zona business a parcului. Achizitia aeronavei nu a durat mult deoarece nu au fost multi interesati de acest avion care, altfel, ar fi ajuns la fier vechi.
„Vrem ca la final sa obtinem un loc de intalnire atractiv pentru comunitatea de afaceri din imprejurimi, nu numai din parc, ci si din afara lui. Avionul era scos la licitatie in Bacau, asa ca ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa ii dam o alta utilitate. Initial ne temeam ca va fi greu sa il aducem de acolo in Ploiesti West Park, dar transportul a decurs foarte bine, acum ne gandim cum sa il transformam astfel incat sa devina o locatie interesanta si placuta. Speram sa il deschidem anul acesta, pana la finalul lui octombrie. Dat fiind faptul ca suntem pozitionati langa nodul de iesire spre viitoarea autostrada A3, avionul va deveni un punct de reper pentru aceasta zona. Nu ne-am gandit prea mult la costurile proiectului, am vrut mai mult sa facem ceva interesant in parc. Alinso Group isi doreste sa ofere atat clientilor din parc cat si celor care vor tranzita parcul o experienta unica, de neuitat. Bineinteles, tot ce facem este eficient din punctul de vedere al costurilor. In Romania, deschiderea unui restaurant intr-un avion nu e ceva comun, dar sloganul nostru este «leadership», deci vrem sa fim primii care vin cu idei interesante“, a afirmat Ivan Lokere, CEO Alinso Group.
Parcul industrial a trecut de prima faza de dezvoltare, numarul de clienti este deja semnificativ, acestia lucreaza intens cu multi angajati, asa ca era nevoie de realizarea unei zone de business care, in afara de cafeneaua-avion, va cuprinde spatii de birouri, un restaurant, statie de alimentare si un mic magazin.

Articole similare