Satui de plata unei taxe de tranzit pe care o considera abuziva, la inceputul lui august cativa transportatori au organizat un protest in Caransebes, pentru a semnala autoritatilor ca nu mai sunt dispusi sa plateasca taxe peste taxe in conditiile in care industria transporturilor continua sa treaca printr-o perioada dificila. Protestul nu a strans atatia participanti cat si-au dorit reprezentantii CNR, organizatorii acestui demers. Inca o data s-a demonstrat lipsa de unitate a transportatorilor, sau poate faptul ca nu mai au nicio speranta ca se mai poate schimba ceva in Romania.
Acest protest a aparut din cauza ca, desi trebuia redata circulatiei pe 31 iulie, centura orasului Caransebes este inchisa si acum. Noul termen inaintat de CNADNR este 31 septembrie si inca o data transportatorilor li se propun rute alternative care le cresc cheltuielile de operare. Organizata la initiativa CNR, aceasta miscare a presupus formarea unui convoi si circularea cu viteza redusa prin oras. Desi initial mai multe firme isi anuntasera intentia de a participa, pe 2 august nu au mai aparut. S-au strans circa 10 companii de transport, cu 20 de camioane pe care s-au montat bannere cu lozinci impotriva CNADNR.
Chiar daca au fost putine vehicule care au pornit in acelasi timp, din cauza vitezei reduse cu care au circulat, in spatele lor s-a format o coloana care pana la urma a blocat orasul. Speram ca prin acest protest sa tragem un semnal de alarma si toata lumea sa inteleaga ca transportatorii nu sunt tapi ispasitori, ne-a declarat la acel moment Siegfried Mayer, secretar general CNR.
Chiar in ziua protestului, utilajele au aparut la podul care blocheaza centura Caransebesului, au lucrat putin, dupa care lucrarile au fost abandonate din nou.
In urma protestului a fost semnat un proces verbal, de catre APTE 2002 si CNR, respectiv primarul orasului Caransebes si reprezentantul CNADNR. …