Cu o istorie de peste 500 de ani, grupul Gebrüder Weiss aniverseaza anul acesta 20 de ani de cand este prezent in tara noastra. Romania a fost privita de conducerea grupului drept o locatie strategica pentru Europa de Est, astfel ca aici au fost facute pana acum investitii de peste 25 de milioane de euro in sase terminale. Si, in ciuda crizei, cifra de afaceri a companiei din tara noastra este in continua crestere.
Anul acesta Gebrüder Weiss implineste 20 de ani de cand si-a inceput activitatea in tara noastra. Numai in ultimii sapte ani, compania a investit peste 25 de milioane de euro atat pentru construirea terminalului logistic din apropierea Capitalei, cat si pentru achizitia de terenuri in tara pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare. Compania detine sase terminale de cross-docking la Bucuresti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacau si Craiova.
In Romania prin Cargolog
GW a venit in Romania in 1994 prin colaborarea cu firma Cargolog Romania, al carei pachet majoritar l-a achizitionat in 2001. Printre primii clienti cu care GW a colaborat s-au numarat HP, General Motors si Daikin, cu care grupul lucra de multi ani si care aveau deja incredere in capabilitatile sale. Atunci cei mai multi clienti isi organizau singuri logistica, iar firmele de logistica erau responsabile in special de organizarea expeditiilor de marfa si de formalitatile vamale. Si activitatea principala a GW de atunci era aceea de trafic regulat de marfuri in regim de grupaj si formalitati vamale, astfel incat numarul angajatilor era semnificativ mai redus decat in prezent. Iar activitatea companiei se desfasura in spatii de cateva sute de metri patrati la Bucuresti si Arad. O parte din primii angajati inca mai lucreaza in cadrul companiei. „Firmele de logistica si expeditii sunt cele care apar relativ repede pe o piata imediat ce conditiile politice si economice favorizeaza acest lucru. Asadar, marile companii de logistica au deschis filiale in Romania relativ repede dupa anii '90, dar ulterior prezenta a fost sustinuta prin investitii diferite. Nu numarul companiilor de logistica difera semnificativ fata de acum 15-20 de ani, ci si nivelul de dezvoltare a acestora si investitiile pe care le-au facut intre timp“, a spus Viorel Leca, director general GW Romania.
Dezvoltare locala rapida
In 2005 a urmat extinderea pe piata locala, care a debutat cu deschiderea terminalului de la Arad, unde compania detine in prezent 2.800 m2 pentru servicii logistice si 900 m2 pentru cross docking, cu posibilitate de extindere pana la 30.000 m2. Trei ani mai tarziu a fost inaugurat terminalul din Bacau, care s-a relocat in 2012.
…