Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

3D-Matrix, automatizare la un alt nivel

La CeMAT 2014, SSI Schaefer a prezentat industriei de profesionisti in intralogistica o gama larga de produse dedicate productiei si depozitarii. Producatorul german a realizat in standul sau de 1.300 m2 doua cicluri logistice reale care au demonstrat interactiunea eficienta a solutiilor sale. In cadrul a opt puncte info diferite, SSI Schaefer a expus informatie digitala despre performanta si eficienta ce pot fi atinse prin utilizarea sistemelor dezvoltate de inginerii companiei.
 

De asemenea, clientii interesati au putut lua contact cu proiecte de referinta in segmentele automotive, farma si cosmetice, retail, food si bauturi, e-commerce, confectii, customer service&support si logistica productiei, de la planificare la implementare. Unul dintre punctele de atractie l-a reprezentat solutia 3D-Matrix, patentata SSI Schaefer, un sistem foarte dinamic de stocare si picking de produse individuale, cutii sau paleti intregi. De mare interes s-a bucurat si WAMAS, solutia soft standardizata pentru companiile medii, integrata de SSI Shaefer dupa preluarea Salomon Automation.

Sistemele conventionale ofera macarale care se misca pe coordonata „x”, lifturi care se misca pe coordonata „y” si conveioare care asigura miscarea pe „xz”. 3D-Matrix combina toate aceste solutii oferite pana acum individual. „Practic”, ne-a explicat Marius Nicoras, directorul general SSI Schaefer Romania, „cu 3D-Matrix, din orice punct al depozitului se poate ajunge in orice alt punct, pentru a putea livra si de acolo a se introduce in sistem”.
3D-Matrix nu este recomandat doar pentru paleti sau cutiute, domeniile de aplicabilitate fiind diverse. „Scopul este sa folosim la maximum intreg spatiul/volumul unui depozit. Astfel, daca pana acum optimizarile erau pe 1-2 directii, acum au ajuns la 10”, a declarat Marius Nicoras.
Acesta a mai precizat ca un astfel de proiect are un timp de implementare destul de mare. „Vorbim deja de standardizare. Numai pentru un proiect avem 96 de macarale de 90 l si o medie de 15-20 de lifturi, astfel incat durata de implementare creste de la 10 luni la 24. Avem cinci proiecte in lucru din care trei sunt terminate, iar doua sunt in faze relativ finale. Si mai avem patru comenzi pentru care tocmai s-au semnat contractele. Primele cereri au venit din domeniile de depozitare sucuri si apa (Gerolsteiner Brunnen), food (US Food, Migros-Verteilbetrieb Neuendorf), care au cerut optimizare la maximum. Ulterior s-a ajuns la retail (Lidl) si tocmai asta este frumusetea acestei idei, ca nu se leaga de un domeniu anume, ci nu face altceva decat sa eficientizeze la maximum volumul de depozitare in hala operata, oferind acces la toate produsele pe care le ai in depozit. Pur si simplu am patentat o idee. In momentul in care punem in practica sectiunea de paleti se folosesc 2-3 tipuri de miscari pe orizontala, mai dese sau mai rare, in functie de produs. La bauturi numarul de SKU este redus si se va merge pe un sistem de depozitare «canal».

Articole similare

Ad