Grupul Magyar a produs in 2016 circa 1.400 de cisterne, in diverse forme constructive – semiremorci cisterne, cisterne pe sasiu/autocisterne, remorci cisterne, cisterne mobile, container-cisterne, cisterne pe vagon CF – din inox si aluminiu. Acestea au tot crescut in complexitate in ultimii ani, iar cele vandute in Romania nu fac exceptie, ci se ridica la acelasi nivel de tehnologizare intalnit si in statele dezvoltate. Compania livreaza la noi circa 40 de unitati pe an, tara noastra fiind a doua in Europa de Est dupa Polonia din punct de vedere al volumelor.
Numeric este vorba de o crestere de 2% fata de 2015 si de circa 15% fata de 2013/2014, dar, asa cum subliniaza Sergiu Molin, director de vanzari Magyar, „din punct de vedere calitativ cresterea este mult mai importanta: a scazut numarul cisternelor cu specificatii simple si a crescut numarul celor cu specificatii complexe. Pentru ca cisterna nu mai indeplineste doar functia de transport de produs, ca inainte, ci este parte componenta a procesului tehnologic. Acest fenomen este evident mai ales la cele pentru produse alimentare cu temperatura controlata: concentrate de fructe, ciocolata lichida, diverse paste lichide cu vascozitate ridicata, glucoza, zahar lichid s.a.“
Reprezentantul Magyar mai explica faptul ca modificarea rolului cisternei a impus o procedurare stricta a activitatii de operare si utilizare, deci si cerinte noi pentru soferi.
Referitor la acestia, Sergiu Molin remarca faptul ca pe soselele din Europa se gasesc din ce in ce mai multe ansambluri de autotractoare inmatriculate in Romania si semiremorci cisterne inmatriculate in Romania sau in alte tari, conduse de romani, deci participarea transportatorilor autohtoni la traficul european a crescut, ceea ce „este un lucru bun“. In plus, numeroase companii din Germania, Franta, Italia, Danemarca s.a. …