News  | 
15.09.2017 / 
Trafic Media
Galerie foto/video
1

Portul Constanta a ajuns la peste trei milioane de metri patrati inchiriati, in conditiile in care anul trecutn suprafata acestora era de 800.000 m2. Lucru ce a condus la investitii private de peste 180 de milioane de euro demarate aici, cu posibilitatea de a ajunge in curand chiar la 250-300 de milioane de euro. „Nu cred ca exista in prezent investitii atat de mari in vreo companie din Romania. Operatorii de aici au investit in utilaje super moderne de manipulare a containerelor, care sa faca acest port mai atractiv pentru piata“, a explicat Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al APM Constanta.
 

Acesta a mai spus ca sunt companii care au investit in dezvoltarea unor noi fluxuri de marfa, in special pentru cereale, deoarece Portul Constanta a devenit cel mai important port de cereale in ultimii ani, cu un tranzit de 20,7 milioane de tone in 2016, dintre care cinci milioane de tone au fost pentru export si restul de 15 milioane de tone este marfa venita prin tranzit, care a folosit Dunarea, calea ferata de aici si drumurile din tara noastra. Portul este punctul nodal pe unde intra si iese marfa, care circula in principal pe infrastructura de transport de la noi, „iar cu cat aceasta infrastructura va fi mai buna, cu atat va fi mai bine utilizata si va atrage, la randul ei, mai multa marfa. Este un cerc!“

,

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or