Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

2018, an record pentru Daimler Trucks. Optimism moderat pentru 2019.

2018 a fost cel mai de succes an din istoria companiei Daimler Trucks, cu vanzari, venituri si castiguri (EBIT) record. Divizia de camioane si-a majorat vanzarile cu 10%, comparativ cu 2017, pana la 517.300 de vehicule. Cu o cota de 38,3 miliarde de euro, veniturile au fost, de asemenea, semnificativ mai mari decat in anul precedent (2017: 35,8 miliarde de euro). EBIT-ul diviziei a atins un alt nivel record, de 2,753 milioane de euro in 2018, in crestere cu 16% fata de anul precedent. Tendinta pozitiva a fost in principal rezultatul vanzarilor mai mari ale unitatilor in regiunea NAFTA si implementarii sistematice a solutiilor de imbunatatire a eficientei. Pana la sfarsitul lui 2018, Daimler Trucks a obtinut imbunatatiri ale castigurilor de 1,4 miliarde de euro, care vor fi pe deplin eficiente in 2019.

Daimler Trucks este optimist, dar prudent, pentru 2019, anticipand o usoara crestere a vanzarilor – presupunand aceleasi conditii globale favorabile ale pietei – si are scopul de a obtine o rentabilitate a vanzarilor de 7-9% in anul fiscal actual. „In 2018 am profitat de avantul de pe pietele cheie si am obtinut noi maxime ale numarului de unitati vandute, ale veniturilor si castigurilor. Rezultatele din 2018 dovedesc faptul ca avem produsele si serviciile potrivite pentru cele mai diverse piete si regiuni. Clientii nostri misca lumea, iar sarcina noastra va fi sa le oferim cel mai bun sprijin posibil“, a ­declarat Martin Daum, membru al consiliului de administratie al Daimler AG, responsabil pentru Trucks & Buses.
Daimler Trucks este bine pozitionat in 2019 pe cele mai importante piete si regiuni din intreaga lume. In America de Nord, liderul necontestat este pe punctul de a lansa noul Freightliner Cascadia – primul camion produs in serie care poate fi condus partial automatizat in SUA. In Brazilia, Mercedes-Benz do Brasil este din nou lider si beneficiaza de o piata in revenire. Mercedes-Benz isi va consolida pozitia de lider si in Europa, prin lansarea noului Actros in iunie 2019. Cu BharatBenz, Daimler India Commercial Vehicles este singurul producator global care are succes pe piata indiana. De la inceputul productiei (2012), Daimler India a livrat peste 100.000 de camioane de la uzina din Chennai, fiecare al cincilea vehicul fiind livrat catre una din cele circa 50 de piete de export. Cu aproximativ 22.500 de unitati vandute anul trecut, India a fost una dintre cele cinci piete cele mai importante pentru Daimler Trucks. Daimler Trucks Asia isi va deschide noul centru de design la FUSO, in Tokyo, in martie 2019. Ca si marcile surori (Mercedes-Benz si Freightliner), FUSO Super Great va putea fi condus in mod partial automatizat (nivelul 2) incepand cu noiembrie. In China, cea mai mare piata de camioane din lume, Daimler Trucks si partenerul Foton au vandut anul trecut peste 100.000 de camioane fabricate local.

Articole similare