Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

2018, an record pentru industria germana de intralogistica

Dupa doi ani de crestere lenta, volumul productiei din Germania a crescut in 2018 cu 5%, pana la 22,1 miliarde de euro, potrivit unei estimari curente. Pentru anul in curs, Asociatia pentru Materiale Manipularea Marfurilor si Intralogistica VDMA previzioneaza o crestere suplimentara de 3%. „Avand in vedere incertitudinile geopolitice, precum Brexit, se poate presupune ca ritmul de crestere se va normaliza“, arata Klaus-Dieter Rosenbach, presedintele Comitetului Executiv al VDMA Material Handling and Intralogistics. 

Precautia nu este o coincidenta, in conditiile in care peste 60% din exporturi ajung in UE si in alte tari europene, iar Marea Britanie este al treilea cel mai mare client de sisteme intralogistice al producatorilor germani.
Dezvoltarea economica pozitiva se reflecta si in numarul angajatilor. In anul 2018, companiile germane de intralogistica au angajat 128.000 de persoane, ceea ce reprezinta o crestere de 4% fata de anul precedent.
Pentru 2019, Asociatia se asteapta la o dezvoltare globala pozitiva a sectorului german de intralogistica si a tuturor furnizorilor pentru acesta. „Insa nu putem lasa garda jos. Industria 4.0 solicita noi cercetari si dezvoltari de la producatorii nostri, pentru solutii de intralogistica inteligente si conectate“, a mai spus Rosenbach.

Articole similare

Ad