Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

4 miliarde de colete livrate în Germania pe timpul pandemiei

Livrările de bunuri în Germania au înregistrat volume record în 2020, iar pandemia a contribuit din plin la acest succes, consideră Asociația de Coletărie și Livrări Express (BIEK).

Potrivit lui Marten Bosselmann, președinte BIEK,  pentru a face față acestui volum extrem de mare, 10.000 de persoane au fost angajate de către companiile germane de Coletărie și Livrări Express (CEP), numărul total ajungând la circa 220.000 de persoane. Declarația a fost făcută în contextul prezentării studiului CEP 2021, care a arătat că în ultimul an au fost realizate peste 4 miliarde de livrări, 13 milioane de transporturi zilnice către 8 milioane de clienți, persoane fizice și companii. În perioadele de vârf, a mai punctat președintele BIEK, au fost contabilizate peste 20 de milioane de livrări zilnice. Per total, volumul livrărilor de pe piața germană de Coletărie și Livrări Express a crescut cu 10,5% față de 2019. „A fost înregistrată o creștere de două cifre pentru prima dată de la primul studiu CEP din 2004”, a declarat dr. Klaus Esser, director general al companiei de consultanță Kurte & Esser KE-Consult și autor al studiului KEP 2021.

Livrările B2C dețin o cotă de 56% pe piața germană, comparativ cu 39% pe zona B2B, afacerile micilor întreprinzători crescând substanțial, de la 48% la 68% în ultimii ani.

Articole similare

Ad