Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul VGP înregistrează progrese constante în ceea ce privește obiectivele sale de mediu, sociale și de guvernanță (ESG)

VGP NV, proprietar, manager și dezvoltator european de logistică de înaltă calitate și imobiliare semi-industriale, a publicat raportul său anual, alături de raportul de responsabilitate corporativă. Acesta evidențiază obiectivele și realizările constante în ceea ce privește performanța ESG a VGP.

Anul trecut, Grupul VGP a trasat progrese semnificative către un viitor sustenabil. Din cei 204,3 MWp de energie solară produși în viitorul apropiat de panourile instalate pe acoperișurile clădirilor sale, 57 MWp sunt operaționali și sunt în construcție panouri cu o putere de 75 MWp, datorită cărora vor înceta să fie emise aproximativ 35.000 de tone de CO2 pe an. Incluzând proiectele dedicate energiei fotovoltaice, portofoliul VGP-ului este acum conform GHG, cu o traiectorie aliniată Acordului de la Paris privind creșterea încălzirii globale cu maxim 1,5°C, până în 2040. Obiectivele companiei privind domeniile 1, 2 și 3 ale emisiilor de carbon au fost confirmate de inițiativa Science Based Targets (SBTi), iar Grupul a obținut asigurări externe în ceea ce privește angajamentele sale legate de emisiile directe de carbon.

În plus față de energia sustenabilă, VGP dezvoltă conectivitatea și mobilitatea sustenabilă cu noi obiective pentru toate parcurile sale care urmează să fie echipate cu încărcare pentru vehicule electrice (EV) și acces la transportul public. Compania a tranzitat la Energia Verde certificată 100% pentru toate birourile VGP, a introdus măsuri pentru reducerea emisiilor încorporate, în cadrul parcurilor sale, și a îmbunătățit eco-eficiența portofoliului său de clădiri, printr-un program de renovare.

Dedicată susținerii comunităților, VGP a contribuit cu 3 milioane de euro  și 650 de ore de sprijin comunitar pentru cauzele filantropice locale. De asemenea, a implementat diverse inițiative în domeniul biodiversității în parcurile sale, în anul 2022, și a crescut cantitatea de teren cu rol biotop în cadrul acestora.

Compania a modernizat standardul de construcție pentru a implementa tehnici de economisire și retenție a apei, cu o serie de depozite care colectează 105.000 m³ de apă de ploaie. În cele din urmă, VGP s-a concentrat pe îmbunătățirea emisiilor de carbon în cadrul lanțului său de aprovizionare, precum și pe etica lanțului de aprovizionare, dezvoltând un cod de conduită al furnizorilor, care protejează drepturile omului.

Jan Van Geet, CEO al VGP Group, declară: „Suntem foarte mândri să anunțăm realizările noastre comune în strategia ESG, dedicarea echipei noastre pentru inițiativele ESG și impactul pozitiv pe care l-am avut asupra comunităților noastre și asupra mediului. Atenția pe care o acordăm sustenabilității se reflectă în fiecare aspect al operațiunilor noastre și sunt mulțumit de progresul pe care l-am făcut până acum. Dar nu ne oprim aici. Ne-am angajat să ne continuăm eforturile și să dezvoltăm noi proiecte, care vor avea un impact și mai mare. Privind spre viitor, explorăm posibilitățile de a crea o lume mai sustenabilă. Împreună, vom construi mai mult decât logistică de înaltă calitate și imobiliare semi-industriale. Vom crea o moștenire de practici ale unei afaceri responsabile și un viitor mai luminos pentru mâine.”

Compania își propune să vină cu soluții privind gama largă de emisii indirecte de carbon rezultate din activitățile de dezvoltare, consumul de energie al locatarilor, transportul angajaților și utilizarea birourilor.

Pe lângă combaterea schimbărilor climatice, strategia ESG a VGP abordează, de asemenea, provocările de mediu și societale, cum ar fi economia circulară și transportul ecologic, responsabilitățile sociale critice privind diversitatea, incluziunea și bunăstarea angajaților. Compania are o structură eficientă de guvernanță ESG, care acoperă toate țările și include riscurile asociate ESG în cadrul său de gestionare a riscurilor.

Strategia ESG a VGP se bazează pe 5 piloni principali, abordând provocările și oportunitățile legate de activitățile sale. Compania a utilizat două abordări complementare, o analiză a materialității și o analiză a riscurilor, pentru a identifica și prioritiza probleme importante ale ESG pentru grup, atât din perspectiva părților interesate interne, cât și a celor externe. Strategia ESG este construită pornind de la concluziile analizei materialității și analizei riscurilor ESG. Aceasta abordează principalele provocări cu care se confruntă sectorul imobiliar semi-industrial și logistic, cum ar fi trecerea la o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și o mobilitate sustenabilă, integrarea activităților de afaceri ale Grupului în cadrul comunităților locale și împuternicirea echipelor în ceea ce privește sustenabilitatea și diversitatea. În plus față de tehnologia de ultimă oră, sustenabilitatea și eficiența energetică sunt parametrii centrali pentru proprietățile comerciale dezvoltate de VGP. Compania se angajează să devină neutră în ceea ce privesc emisiile de carbon până în 2025 și este de asemenea, implicată în certificarea BREEAM/DGNB și în generarea de energie verde. Ca urmare, 61.2% din portofoliul său a fost deja certificat, iar capacitatea de generare a energiei verzi a diviziei de energie regenerabilă a VGP a ajuns la 131.6 MWp, urmând să crească în curând cu încă 72.7 MWp. Fundația VGP, înființată în 2019, a identificat deja 36 de proiecte care răspund unor preocupări sociale, conservarea naturii și protecția bunurilor culturale și a primit finanțare de 6.6 milioane € din partea VGP până în prezent.

Articole similare

Ad