Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cererea pentru vehicule electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen de la Nikola Corporation depășește 200 de unități

  • Foto: Nikola Corporation

Nikola Corporation, liderul global în soluții de transport cu emisii zero și aprovizionare cu energie prin intermediul mărcii HYLA, a anunțat că a înregistrat peste 200 de comenzi de vânzări pentru vehiculele electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen clasa 8.

Comenzile au fost realizate prin intermediul rețelei de dealeri și a acordurilor directe cu clienții finali. Fabrica Nikola din Coolidge, Arizona, a început producția de serie a autocamioanelor, iar livrările au fost programate să înceapă în acest an, după finalizarea programului de demonstrație. Autocamionul electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen Nikola oferă o autonomie de până la 500 de mile și un timp de realimentare de aproximativ 20 de minute, având una dintre cele mai mari autonomii în rândul autocamioanelor de clasa 8 fără emisii de gaze de eșapament. Modelul este potrivit pentru diverse aplicații de transport, de la marfă la intermodal și transport metropolitan-regional.

Programul „The California Air Resources Board (CARB) Hybrid and Zero-Emission Truck and Bus Voucher Incentive Project (HVIP)” a contribuit la obținerea majorității acestor comenzi, astfel Nikola devenind eligibilă pentru a primi stimulente pentru vehicule electrice cu pile de combustie prin acest program și prin altele.

De asemenea, clienții Nikola beneficiază de un stimulent adițional prin intermediul programului pilot de vouchere al Programului de stimulare a emisiilor zero din New Jersey (NJ-ZIP) pentru vehicule de folosință medie și grea. Programul lansat de Autoritatea pentru Dezvoltare Economică din New Jersey oferă un voucher de bază de 175.000 de dolari pentru fiecare vehicul cu emisii zero din clasa 8. Mai mult, sunt disponibile bonusuri procentuale suplimentare pentru întreprinderile mici și alți solicitanți calificați.

Cererea pentru vehicule electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen dezvoltate de Nikola Corporation a atins peste 200 de unități. Aceste comenzii reflectând o creștere semnificativă și o încredere a industriei în soluțiile de transport sustenabile.

„Această cerere remarcabilă pentru autocamionul nostru electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen confirmă tendința industriei către soluții de transport sustenabile”,

a declarat Michael Lohscheller, președinte și director executiv la Nikola.

„Suntem mândri să atingem această bornă de 202 comenzi de vânzare împreună cu rețeaua noastră de dealeri, deoarece credem că demonstrează nivelul de încredere pe care clienții și părțile interesate o au în viziunea și tehnologia noastră, precum și în soluțiile noastre de aprovizionare cu hidrogen și de infrastructură HYLA. Această bornă reprezintă o dovadă a muncii asidue și a dedicării întregii echipe Nikola.”,

potrivit companiei.

Articole similare

Ad