Dupa ce in 2014 s-a aflat pe locul 10 in acest top, cu 1,9 milioane de euro profit, Carrion Expedition a urcat pe locul trei, cu 6,3 milioane de euro profit. Compania clujeana a inregistrat o medie a profitului pe ultimii patru ani de 2,6 milioane de euro, in conditiile in care anul trecut a fost primul an, din cei patru de cand este in Romania, in care a inregistrat profit.
Pe locul patru in topul companiilor de transport cu cel mai mare profit din Romania se afla Dianthus Company, cu 6,3 milioane euro, dupa ce in 2014 se situa pe locul doi, desi compania a reusit aproape o dublare a profitului anul trecut.
Si Fartud a ajuns de pe locul patru ocupat in 2014, cand a avut 2,5 milioane de euro profit, la locul sase anul trecut, desi compania a reusit o crestere a profitului cu circa 1,5 milioane de euro.
Cea mai mare scadere a profitului comparativ cu 2014 din topul primelor 20 de companii din acest top a inregistrat-o Aguaki Trans. Compania a inregistrat anul trecut un profit de 2,2 milioane de euro, in scadere cu circa 255.000 de euro fata de 2014.
Daca analizam media profitului inregitrat in ultimii patru ani de primele 20 de companii din top profit, pe primul loc se afla Transpeco Logistics&Distribution, care nu efectueaza numai activitati de transport, ci si distributie si comert de produse petroliere.
Pe locurile 2-3 se claseaza Dianthus Company (cu o medie a profitului de circa 3 milioane de euro in ultimii patru ani) si International Lazar Company, cu 2,5 milioane de euro.