Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Romania, si in 2016 alaturi de Cercetasii Romaniei

Mercedes-Benz Romania a pornit pentru a saptea oara consecutiv in sprijinul campurilor de vara pentru cercetasi, in calitate de Masina Oficiala, punand la dispozitie un Citan si un Vito pentru transportul persoanelor si al materialelor necesare. Anual, evenimentul coordonat de Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” aduna peste 4.000 de cercetasi din tara si de peste hotare pentru participarea in cadrul activitatilor educationale.
In 2016, Cercetasii Romaniei propun o noua serie de campuri cercetasesti derulata in perioada iulie-septembrie, precum si o serie de activitati ingenioase si povesti la foc alaturi de copii si tineri pasionati de cercetasie si mediul inconjurator.
 

Incepand cu 26 iulie, cercetasii beneficiaza de cele mai bune conditii de transport pentru desfasurarea programelor stabilite pentru campurile educationale.
In 2016, peste 4.000 de copii si tineri din Romania, alaturi de voluntari adulti, contribuie la dezvoltarea unui viitor durabil in care educatia si comunitatea sunt pe primul loc. Startul a fost dat in perioada 18-24 iulie, de Campul National de Temerari, si a continuat cu Campul National de Lupisori, care a avut loc in perioada 24-30 iulie, in Crasna, judetul Covasna.
Anul acesta, Cercetasii Romaniei au aniversat in Campul National de Lupisori 100 de ani de la aparitia la nivel mondial a programelor educationale dedicate lupisorilor (copii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani). Pedagogia pentru acestia a fost creata in anul 1916 de fondatorul cercetasiei, Lordul Robert Baden-Powell, utilizand drept cadru simbolic Cartea Junglei, scrisa de Rudyard Kipling. Aceasta metoda educativa ofera un context de invatare unic, in care copiii se transforma in lupisori ai haiticului Akelei si isi dezvolta prin joc, in mod echilibrat, latura fizica, sociala, emotionala si spirituala.
Stafeta activitatilor a fost preluata de campul de supravietuire „Pierdut in Padure” in perioada 1-5 august, desfasurat in Sacaramb, judetul Hunedoara, si de Camp de Nocrich „Live the Culture” – editia a III-a, in perioada 15-25 august, in Nocrich, judetul Sibiu.
Dedicat cercetasilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 ani, programul campului international „Live the Culture” se bazeaza pe descoperirea zonei multiculturale a Vaii Hartibaciului, in special a traditiilor si a istoriei locale, prin ateliere mestesugaresti, explorare dupa model francez in satele invecinate, implicare in comunitate, program de seara la foc de tabara, dar si seri interculturale alaturi de cercetasi din Romania si strainatate.

Articole similare

Ad