Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alimentarea cu energie electrică de la țărm pentru navele container în portul Hamburg

Hamburg este un pionier european în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică de la mal și, după mai mulți ani în care a alimentat cu succes navele de croazieră din portul Hamburg cu energie de la mal, tehnologia este acum utilizată și pentru navele de marfă. Astfel, portul Hamburg este primul port din Europa care oferă energie la țărm atât pentru navele de containere, cât și pentru cele de croazieră.

Astăzi, nava „Vasco de Gama” (IMO 9706889) a grupului CMA CGM, actor global în domeniul soluțiilor maritime, terestre, aeriene și logistice, a devenit prima navă container care a fost alimentată în mod regulat cu energie la mal la Terminalul de containere din Hamburg (CTH). Acest lucru a fost precedat de numeroase teste cu diferite sisteme și nave. În viitor, navele pentru containere vor putea, de asemenea, să extragă energie electrică din surse regenerabile de pe uscat în timp ce se află la dană, în loc să facă să funcționeze motoarele navei. Tehnologia necesară în porturi este în curs de dezvoltare, în timp ce companiile de transport maritim creează condițiile necesare la bord.

Hamburg este primul port din Europa care oferă energie la țărm pentru navele de croazieră și pentru navele de containere. Din 2025, toate terminalele mari de croazieră și de containere din portul Hamburg vor avea conexiuni la mal. Acest lucru este unic în Europa și reprezintă un pas important în direcția reducerii emisiilor de CO2 și de poluanți în portul Hamburg.

„Împreună cu companiile de transport maritim, operatorii portuari și operatorii de terminale, suntem pe drumul către o mai mare sustenabilitate în transportul maritim. Portul Hamburg se poate baza pe relații de afaceri de lungă durată și de încredere cu parteneri valoroși. Cooperarea dintre diverși actori este esențială pentru a promova decarbonizarea și răspândirea tehnologiei. Acest exemplu arată că este utilă unirea forțelor cu actorii din industrie pentru a atinge obiective comune ca port, ca metropolă și ca companie de transport maritim.

Emmanuel Delran, vicepreședinte pentru eficiență operațională, Grupul CMA CGM: „Prin alimentarea navelor aflate la dană cu energie la mal, aducem împreună o altă contribuție importantă la un aer mai curat și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în portul Hamburg. Grupul CMA CGM s-a angajat să își reducă emisiile și lucrează pentru a obține emisii nete zero până în 2050. Multe dintre navele noastre care fac escală în portul Hamburg sunt nave GNL „dual-fuel”, ceea ce înseamnă că pot utiliza și bio-/E-metan pentru a reduce și mai mult emisiile și a îmbunătăți calitatea aerului în port.”

Jens Meier, directorul general al Autorității Portuare din Hamburg: „Acest proiect a fost lansat când existau încă multe incertitudini în ceea ce privește utilizarea energiei de la țărm. Proporția de nave container din Europa capabile să utilizeze energia de la mal era aproape zero. În ciuda acestor incertitudini, am decis să mergem mai departe și să deschidem calea pentru un viitor mai durabil. În acest fel, Hamburg și-a îmbunătățit profilul global ca pionier și întreprinzător inovator”.

Centrala, care va funcționa la CTH, va furniza energie de la țărm pentru cele trei dane pentru mega-nave ale terminalului și are conexiuni cu o capacitate de 7,5 MVA fiecare. Aceasta va alimenta navele cu energie regenerabilă din rețeaua publică, furnizată de HEnW. Pe parcursul celor doi ani de dezvoltare a fost investită o sumă totală de aproximativ 13 milioane de euro; pe lângă partea Hamburgului, guvernul german, prin Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei, a contribuit cu 50% din costuri. Autoritatea portuară din Hamburg încheie în prezent acorduri contractuale privind utilizarea și condițiile de utilizare cu companiile de transport maritim care au dreptul de a utiliza energia de la malul mării, pe baza acordurilor existente (memorandum de înțelegere) cu clienții portului Hamburg. Senatul intenționează să extindă și mai mult instalațiile de alimentare cu energie la țărm. În lunile următoare, Autoritatea Portuară din Hamburg va pune în funcțiune alte instalații, de exemplu la terminalul de containere Burchardkai și la terminalul de containere Altenwerder, și va extinde treptat gama de servicii oferite. În același timp, se vor efectua în permanență teste de integrare a navelor și inspecții tehnice pentru a verifica conectarea navelor suplimentare și pentru a adapta condițiile tehnice la cerințe.

Articole similare

Ad