Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alexandru Blemovici devine CEO-ul Grupului Schaeffler pe subregiunea Schaeffler România și Sud-Estul Europei 

  • Foto: Grupul Schaeffler

Grupul Schaeffler a anunțat numirea lui Alexandru Blemovici în funcția de CEO pentru Subregiunea România și Sud-Estul Europei, urmând a fi responsabil de consolidarea și extinderea prezenței atât în România, cât și în alte țări din regiune, precum Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația, Slovenia, Serbia și Israel. Sediul subregional al Schaeffler va fi amplasat în Brașov.

Alexandru Blemovici lucrează de peste două decenii în cadrul grupului, iar în 2004 până în 2017 a condus cu succes locația de producție din Brașov. A ocupat în ultimii șapte ani funcția de COO pentru divizia Industrială în Grupul Schaeffler, fiind responsabil de o afacere globală de 4,3 miliarde de euro care au inclus operațiuni, lanțul de aprovizionare și achiziții. Mai mult, experiența și leadership-ul său au fost decisive în creșterea și eficiența operațională a companiei.

În calitate de CEO, Alexandru Blemovici se va concentra pe creșterea business-ului local, pe consolidarea bazei de furnizori și dezvoltarea specialiștilor din subregiune în roluri cheie decisive până la nivel global. Totodată, va sprijini integrarea Vitesco în cadrul Grupului Schaeffler pentru România și Subregiunea Sud-Estul Europei, contribuind la crearea unei noi organizații, consolidate, pregătite pentru creștere și succes în toate sectoarele relevante.

Furnizorul global din sectorul automotive și de industrie, Schaeffler România este o locație de producție de top a Grupului Schaeffler, activă din 2002 la Brașov. Unitatea produce componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Având aproximativ 5.000 de angajați, compania se remarcă nu doar prin producție, ci și prin activitățile de cercetare-dezvoltare desfășurate în Engineering Center Schaeffler Romania. În plus, Schaeffler România este implicată activ în mediul educațional și în diverse proiecte sociale.

„Sunt onorat de încrederea acordată de Grupul Schaeffler. Provocările majore din sectoarele auto și industrial, cum ar fi decarbonizarea, digitalizarea și schimbarea paradigmei în mobilitate, reprezintă în același timp oportunități semnificative pentru industrie si pentru Grupul Schaeffler. În special în această parte a Europei văd posibilități extraordinare de dezvoltare, modernizare și creștere sustenabilă. Sunt convins că noua noastră structură organizațională ne va permite să fim mai aproape de clienții noștri cheie, instituțiile, organizațiile și factorii decizionali, poziționând astfel Schaeffler ca lider în Motion Technology și una dintre investițiile cheie în sectorul industrial regional.”,

a declarat Alexandru Blemovici.

Articole similare

Ad