Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norbert Kiss a dominat calificările la Nüburgring cu al optulea pole position

  • Foto: Goodyear FIA ETRC

În cadrul Campionatului European de Camioane, Norbert Kiss și-a continuat dominația în calificări, obținând al optulea pole position al sezonului la Nüburgring. Timpul său de 1:54.033 a fost suficient pentru a-l menține în frunte, deși Jochen Hahn a fost foarte aproape, cu doar 0,274 de secunde mai lent, situându-se pe locul doi.

În mod neobișnuit pentru ultimele cinci minute ale calificărilor, mai mulți piloți au reușit să îmbunătățească timpii de tur. Sascha Lenz, José Eduardo Rodrigues și Lukas Hahn au reușit să găsească timp suplimentar în a doua lor tură, îmbunătățindu-și astfel timpii personali. Ordinea finală nu a fost afectată de aceste îmbunătățiri, Lenz ocupând locul trei, Rodrigues locul patru și pole position-ul Chrome, iar Lukas Hahn fiind pe locul cinci și al doilea la Chrome. Aceasta a fost prima dată când doi piloți Chrome au ajuns în calificările finale, Lukas Hahn marcând astfel prima sa apariție în Q3 din acest sezon.

Antonio Albacete a reușit să intre în primii șase, dar o problemă mecanică la camionul său, manifestată prin fum negru, a dus la ștergerea timpilor săi. Astfel, a început Cursa 3 de pe locul șase. André Kursim și Steffi Halm, câștigătorul cursei 2, nu au reușit să intre în primii șase, terminând pe locurile șapte și respectiv zece. Clemens Hecker și Mark Taylor s-au plasat între ei, stabilind timpi competitivi de 1:55.7, cu o zecime mai rapizi decât Halm. Hecker s-a clasat al optulea în clasamentul general, obținând și locul trei Chrome, iar Taylor locul patru Chrome.

Steffen Faas și John Newell au completat primii 12, cu timpi de 1:56. Luis Recuenco a fost cel mai bun dintre cei eliminați în Q1, ocupând locul 13, chiar dacă timpul său a fost șters din cauza unei încălcări a limitelor pistei. El va pleca înaintea lui Bradley Smith, Jonathan André și Luke Garrett.

Garrett, care a avut probleme de direcție în prima jumătate a sezonului, a început să se simtă mai confortabil cu camionul său MAN, după ce a schimbat puntea față. Speră să demonstreze un ritm competitiv în cursele 3 și 4, dorind să arate unde ar trebui să fie în clasament în acest punct al sezonului.

Articole similare

Ad