Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Totul electric prin Europa: Camioanele de test eActros 600 au ajuns la cel mai sudic punct de control din Tarifa

  • Foto: Daimler Trucks

Cele două camioane electrice din “eActros 600 European Testing Tour 2024” au atins un nou punct de control important. După 32 de zile de testare în 18 țări, cele două prototipuri eActros 600, aproape gata de producția de serie, au ajuns la Tarifa, cel mai sudic punct al Europei continentale, la sfârșitul săptămânii. Pe parcursul celor 10.697 de kilometri parcurși până la Tarifa, vehiculele au fost încărcate exclusiv la puncte de încărcare publice. A fost realizată o singură oprire de încărcare pe zi, la sfârșitul fiecărei etape zilnice.

„Turul de până acum ne-a arătat că transportul pe distanțe lungi cu baterii este deja posibil în Europa de astăzi. Cele două prototipuri eActros 600 s-au dovedit a fi companioni extrem de fiabili – în peisaje dificile, precum și în condiții de vânt, vreme ploioasă sau temperaturi exterioare de peste 30 de grade. Autonomia de 500 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei și masa brută a combinației de 40 de tone specificată de noi s-au dovedit a fi realiste. Până în acest moment al turului, am încărcat doar la punctele de încărcare publice. În etapa de nord, am putut aproape întotdeauna să ne apropiem de stația de încărcare suprapusă cu semiremorca completă. Cu toate acestea, pe măsură ce ne-am continuat traseul spre sud, a devenit clar că va trebui să desprindem mașina de remorcare pentru a accesa unele dintre stațiile de încărcare suprapuse.”,

a declarat Dr. Christof Weber, șeful departamentului de testare globală la Mercedes-Benz Trucks. 

Cele două vehicule eActros 600 cu baterii electrice și-au început oficial turneul de testare prin Europa la Frankfurt am Main, pe 11 iunie. După ce au călătorit spre nord prin Germania, Danemarca și Suedia, cele două camioane au ajuns la Capul Nord din Norvegia, cel mai nordic punct din Europa accesibil pe șosea, la mijlocul verii. De la sfârșitul lunii iunie, convoiul, cu o masă totală de 40 de tone pentru fiecare camion, a călătorit spre sud prin Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Italia, Franța și Spania.

După oprirea în Tarifa, cele două camioane electrice eActros 600 vor continua călătoria spre nord prin Portugalia, Franța, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg, întorcându-se în Germania la sfârșitul lunii iulie. Scopul „eActros 600 European Testing Tour 2024” este de a acumula experiență pe diverse rute, luând în considerare consumul de energie. Mercedes-Benz Trucks dorește să obțină date relevante despre performanța camioanelor în diferite topografii și condiții climatice și să împărtășească aceste rezultate cu clienții interesați. 

Camioanele eActros 600, echipate cu o baterie de peste 600 kWh și o nouă punte de tracțiune electrică, pot atinge o autonomie de 500 km fără încărcare intermediară, utilizând exclusiv stații publice de încărcare.

Articole similare

Ad