Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rezultate bune pentru expeditori în Q2 2024, în ciuda schimbărilor rapide de pe piață

În al doilea trimestru din 2024 au existat modificări rapide pe piața de transport aerian și maritim și dezechilibre între ratele de cumpărare și cele de vânzare, mai ales în ceea ce privește exporturile din Asia, așa cum arată reprezentanții Expeditors (companie care oferă transport maritim, depozitare, operațiuni vamale și alte servicii logistice), citați de Ti Insight. În plus, capacitatea pieței aeriene a fost limitată de cererea de comerț electronic, iar rutele maritime au fost perturbate semnificativ, așa cum știm deja, de evenimentele geopolitice din Marea Roșie, ceea ce a dus la servicii mai puțin frecvente, timpi de tranzit mai lungi și congestii portuare.

Ti consideră că rezultatele Expeditors sunt relevante pentru situația tuturor expeditorilor și proprietarilor de active de transport aerian și maritim. Compania a avut vânzări susținute, dar profituri sub presiune, venituri cu 4% mai mici față de trimestrul al doilea din 2023, deși cu 9% mai mari decât în primul trimestru din 2024, și un venit operațional cu 16% mai mic decât în 2023 și cu 10% mai mic decât în trimestrul anterior.

În transport aerian de marfă, Expeditors a avut un tonaj cu 15% mai mare decât în 2023 și mai mare și decât în primul trimestru din 2024, datorită trecerii de la maritim la aerian. Iar ratele de cumpărare au depășit ratele de vânzare, deoarece comercianții cu amănuntul chinezi au crescut cererea mai repede decât au putut crește transportatorii capacitatea.

Volumele de transport maritim de mărfuri gestionate de Expeditors au scăzut cu 3% față de trimestrul al doilea din 2023, deși au crescut față de trimestrul anterior din 2024, iar aici, la fel, ratele de cumpărare au crescut mai mult și mai repede decât cele de vânzare, și criza din Marea Roșie a făcut să fie nevoie de navele intrate recent pe piață, inclusiv din cauza dificultăților operaționale din porturi. Indiferent însă cât de bine s-au descurcat Expeditors și alte firme de profil în condițiile dificultăților din transportul maritim și aerian, întrebarea care se pune, subliniază analiștii Ti, este cum vor răspunde acestea la schimbările de pe piață, care ar putea fi foarte rapide.

Sursă foto: Expeditors

Articole similare

Ad