Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Trucks depășește 1.000 de camioane recondiționate

  • Foto: Renault Trucks

Producătorul Renault Trucks oferă acum pe site-ul său peste 1.000 de camioane recondiționate, second-hand T 480 13L, ca parte a ofertei sale Restart, lansată în 2023. În acest fel, compania îi ajută pe transportatori să renunțe la abordarea camioanelor de unică folosință.

Această alternativă la camioanele noi este mai accesibilă din punct de vedere economic și deosebit de durabilă, potrivit Renault Trucks, care, la uzina sa Saint-Priest (Lyon), reconstruiește tractoare T 480 (diesel, 13 L) cu o vechime de 4 până la 5 ani (comercializate, așadar, în 2019 sau 2020) cu un rulaj cuprins între 400 și 500.000 km. Operațiunea a implicat o actualizare a software-ului motorului și a cutiei de viteze (pentru a reduce consumul de carburant cu 3 până la 5%).

Printre piesele care sunt înlocuite sistematic după 220 de puncte de control se numără turbocompresorul, rolele de tensiune, bateriile și filtrul de particule, precum și cele care prezintă o uzură mai mare de 40% în zona cabinei șoferului (în special pernele scaunelor). De asemenea, se efectuează o întreținere completă a unității de propulsie. La finalul acestor operațiuni, camioanele sunt pregătite pentru o a doua viață și pot fi conduse până la 1 milion de km.

Articole similare

Ad