Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TRATON GROUP crește previziunile pentru întregul an 2023, în urma performanțelor de succes ale afacerilor din primele nouă luni

TRATON GROUP a înregistrat o performanță puternică în primele nouă luni ale anului 2023 cu creșteri majore în vânzările de unități, în venituri, în rezultate operaționale și în randamentul operațional.

Din punct de vedere al vânzărilor de unități, TRATON GROUP a atins o creștere de 15%, mai exact, a vândut 249.500 de vehicule în perioada ianuarie-septembrie 2023, comparativ cu 217.100 în aceeași perioadă din 2022. Mai mult, situația aprovizionării s-a îmbunătățit în primele nouă luni ale anului, făcând posibile volume de producție mai mari.

Veniturile din vânzări au crescut cu 20%, ajungând la 34,2 miliarde de euro, în creștere față de 28,5 miliarde de euro pentru aceeași perioadă din 2022. Prin urmare, creșterea afacerii cu noile vehicule din cadrul mărcilor Scania, MAN Truck & Bus și Navistar au adus îmbunătățiri afacerii.

TRATON GROUP a obținut un rezultat operațional de 2.695 de milioane de euro, în creștere semnificativă față de 609 de milioane de euro din aceeași perioadă din 2022. Randamentul operațional al vânzărilor a ajuns la 7,9% în primele nouă luni ale anului 2023, comparativ cu 2,1% în 2022.

Rezultatul operațional ajustat a crescut cu 1.582 milioane de euro, atingând 2.929 milioane de euro, în creștere fată de primele nouă luni din 2022 când a marcat 1.347 milioane de euro. Totodată, rentabilitatea operațională ajustată a vânzărilor a fost de 8,6% și astfel cu 3,9 puncte procentuale mai mare decât în perioada comparativă, de 4,7%. Îmbunătățirea de la an la an a fost atribuită utilizării mai mari a capacității de producție, creșterii livrărilor de vehicule și scăderii asociate a costurilor fixe în zona de afaceri TRATON Operations.

În Europa, incertitudinea cu privire la dezvoltarea economică și la un mediu de finanțare mai dificil au împiedicat revenirea la normal a cererilor. Acceptarea de noi comenzi în America de Nord a rămas restrictivă din cauza restanțelor foarte mari de comenzi. Introducerea anterioară a noilor reglementări privind emisiile în Brazilia, în special, a încetinit cererea clienților.

Cu toate acestea, comenzile primite au scăzut cu 26% în perioada menționată, în parte din cauza incertitudinilor economice în Europa și a unui mediu de finanțare mai dificil.

Raportul dintre comenzile primite și vânzările de unități, a fost de 0,8, apropiate de cele din 2022, respectiv 1,2, ceea ce înseamnă că vânzările de unități au fost mai mari decât comenzile primite.

„Am văzut evoluții foarte pozitive în activitatea noastră în al treilea trimestru al acestui an, ceea ce ne face să fim mai optimiști pentru 2023, per ansamblu. În plus, TRATON GROUP ia o mulțime de măsuri pentru a duce mai departe tranziția către transportul durabil. Recent am înființat TRATON Charging Solutions, o nouă entitate de servicii care facilitează găsirea celei mai bune locații de încărcare pentru camioanele electrice. Deschiderea recentă a primei fabrici de asamblare a bateriilor Scania în Södertälje, Suedia, a fost un alt moment istoric pentru compania noastră. Vehiculele comerciale electrice nu mai sunt o viziune a viitorului – ele sunt aici și acum. Uitați-vă doar la MAN, eTruck-ul său pentru transportul pe distanțe lungi va fi pus în vânzare la 30 octombrie. De asemenea, vehiculele electrice au devenit de mult timp o parte din gama Navistar. Legendarul autobuz școlar galben al companiei nu este doar o modalitate foarte sigură de a duce copiii la școală și înapoi – acum este și un vehicul electric. Iar camionul e-Delivery de la Volkswagen Truck & Bus face posibilă aprovizionarea clienților, cum ar fi fabrica internațională de bere Ambev, fără a afecta mediul înconjurător. Produsele noastre sunt pregătite pentru piață și ne asigurăm că fabricile noastre sunt pregătite să facă față creșterii producției de vehicule electrice. Ceea ce avem nevoie acum este ca infrastructura de încărcare și energia verde să fie extinse cât mai curând posibil – și de sprijinul deplin al autorităților guvernamentale și al factorilor de decizie politică.”,

a declarat Christian Levin, CEO al TRATON GROUP.

„Noi, cei din TRATON GROUP, am avut un al treilea trimestru foarte bun. Acesta este motivul pentru care ne așteptăm acum ca randamentul operațional ajustat al vânzărilor să se situeze între 7,5 și 8,5% pentru întregul an 2023, după ce anterior îl prognozam între 7 și 8%. Obiectivele pe care ni le-am stabilit sunt ambițioase – și pentru că avansăm modul în care lucrăm împreună ca grup. Activitatea noastră de servicii financiare este doar un exemplu. TRATON Financial Services este o coloană vertebrală solidă a Grupului, care ne permite să oferim servicii financiare personalizate mărcilor noastre și clienților acestora. Navistar a relansat recent un serviciu care oferă clienților soluții de finanțare mai bune atât pentru vehiculele noi, cât și pentru cele second-hand, sub umbrela Navistar Financial. Dorim să ne continuăm succesul și în restul anului.”,

a precizat Dr. Michael Jackstein, CFO și CHRO al TRATON GROUP.

Articole similare

Ad