Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Group se află pe o traiectorie pozitivă și își îmbunătățește perspectivele pentru acest an

Renault Group a comunicat că nivelul său actual de performanță a înregistrat un progres remarcabil față de așteptările inițiale, ceea ce duce la îmbunătățirea perspectivelor financiare pentru întregul an 2023.

Compania preconizează că va genera o marjă operațională a Grupului între 7% și 8%, în creștere comparativ cu estimarea inițială de cel puțin 6%. Totodată, anticipează să obțină un free cash flow operațional din Perimetrul Autovehicule mai mare sau egal cu 2,5 miliarde de euro, față de suma anterioară de 2 miliarde de euro.

Potrivit companiei, progresul semnificativ se datorează în principal calității mixului de vânzări și politicii comerciale centrate pe valoare.

Pentru prima jumătate a acestui an, Renault Group consideră că va înregistra o marjă operațională a Grupului de peste 7% și un free cash flow operațional din Perimetrul Autovehicule de circa 1,5 miliarde de euro, inclusiv 600 de milioane de euro din dividende rezultate de la Mobilize Financial Services. Rezultatele semestriale ale companiei Renault Group vor fi publicate pe 27 iulie 2023.

„Renault Group atinge niveluri record de performanță. Aceste rezultate sunt consecința unei strategii centrate pe valoare și a unui angajament neclintit al echipelor, în ultimii 3 ani, față de planul strategic Renaulution care transformă în profunzime Grupul. Astfel, Renault Group își îmbunătățește perspectivele financiare pentru acest an, grație eforturilor continue de reducere a costurilor și ofensivei de produse fără precedent în istoria sa. Această ofensivă de produse, pentru toate mărcile noastre, abia a început și va îmbunătăți și mai mult performanța Grupului, conducând în același timp o transformare unică pentru a deveni următoarea generație de companie auto.”,

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Articole similare

Ad