Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Piaggio și Foton Motor Group, dezvoltă noi variante electrice Porter pe piață

Grupul Piaggio și Foton Motor Group au extins parteneriatul lor pentru a dezvolta o nouă gamă de vehicule comerciale electrice Porter. Contractul a fost semnat în Beijing, iar această colaborare are ca scop crearea a două noi variante electrice cu patru roți ale modelului Porter, special concepute pentru nevoile mobilității urbane.

Vehiculele se vor remarca prin dimensiuni compacte și o capacitate de încărcare utilă de cel puțin o tonă, ceea ce este impresionabil pentru această categorie de autovehicule.

Producția acestor modele Porter electrice va avea loc în Italia, la uzina Grupului Piaggio din Pontedera. De asemenea, vor fi comercializate în principalele țări europene până la finalul anului 2024. Vânzarea și serviciile de asistență pentru aceste vehicule vor fi asigurate de o rețea specializată de dealeri, cu accent pe satisfacția clienților.

Noile modele Porter electrice vor beneficia de soluții inovatoare în domeniul securității cibernetice și vor include sisteme active și pasive de siguranță a vehiculului, precum și tehnologii avansate de asistență a șoferului (ADAS). Aceste caracteristici tehnologice vor fi disponibile și pe modelele Porter cu propulsie termică.

Acest acord extinde colaborarea pozitivă dintre cele două grupuri, care a început cu lansarea modelului Porter NP6 în 2021. Modelul bicarburant a fost bine primit pe piața europeană datorită dimensiunilor compacte și capacității excepționale, reprezentând o soluție de succes pentru transportul urban.

  • Foto: Grupul Piaggio

Articole similare

Ad