Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

România avansează în clasamentul celor mai importanți parteneri comerciali ai Germaniei

Conform datelor Biroului Federal de Statistică (Destatis), în prima jumătate a lui 2024, schimburile comerciale dintre România și Germania au crescut cu 3,9% față de aceeași perioadă din 2023, atingând 21,7 miliarde de euro.

Importurile și exporturile dintre România și Germania au totalizat 21,7 miliarde de euro, reprezentând o creștere de 3,9% față de aceeași perioadă a anului anterior (primele șase luni 2023: 20,5 miliarde de euro).

Exporturile Germaniei către România au însumat 11,8 miliarde de euro, în creștere cu 6%, iar importurile din România au fost de 9,93 miliarde de euro, cu 1,4% mai mult față de 2023. România ocupă acum locul 16 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei, urcând de pe locul 17 de la finalul lui 2023 și de pe locul 21 din 2022.

„Ne bucură evident faptul că relațiile comerciale bilaterale s-au intensificat, în ciuda situației economice dificile din Europa și în special din Germania. Cu toate acestea, scăderea exporturilor românești către Germania reflectă evoluția economică mai slabă din Germania, în special situația foarte tensionată din sectorul auto, dar nu numai. Atât în Germania, cât și în România trebuie să ne concentrăm pe creșterea competitivității amplasamentelor investiționale. Poveri suplimentare, cum ar fi măsurile fiscale de tip creșteri de taxe, sau îndatoriri birocratice suplimentare nu ajută deloc companiile. Investițiile în infrastructură (transport, rețeaua energetică) și în sistemul educațional, reducerea birocrației, creșterea investițiilor de stat în sectoare cheie sunt mai necesare ca niciodată.”,

a declarat Sebastian Metz, director general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane.

Articole similare

Ad