Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IAA TRANSPORT 2024 a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de expozanți, cu un impuls major în industria transporturilor

IAA TRANSPORTATION 2024 a generat o creștere remarcabilă a numărului de expozanți, atingând cifra de 1.650 din 41 de țări, ceea ce reprezintă o creștere de 20% față de ediția anterioară. 

În plus, față de TRANSPORTATION 2022, evenimentul are o rată record de participare internațională de 73%, reflectând atractivitatea sa globală în creștere. De asemenea, numărul mai mare de expozanți vor ocupa mai multe hale comparativ cu ediția anterioară a IAA TRANSPORTATION, subliniind importanța evenimentului ca platformă centrală pentru prezentarea noilor tehnologii și evoluții din sectorul transporturilor și al vehiculelor comerciale. În acest an, există peste 145 de premii mondiale și expoziționale și numeroase inovații noi. Sub motto-ul „Oameni și mărfuri în mișcare”, IAA TRANSPORTATION 2024 se concentrează pe provocările actuale și viitoare din industrie. Hildegard Müller, președintele VDA, a subliniat în cadrul conferinței de presă rolul-cheie al industriei vehiculelor comerciale în atingerea obiectivelor climatice globale, precum și provocările actuale datorate necesităților de extindere a infrastructurii, deficitului de forță de muncă, creșterii costurilor energiei și incertitudinilor geopolitice.  

„Industria autovehiculelor și a vehiculelor comerciale se află în mod clar pe calea transformării, iar IAA TRANSPORTATION arată că avem deja produsele pentru mobilitatea digitală și neutră din punct de vedere climatic a viitorului. Obiectivele sunt clar definite, inovațiile sunt pregătite pentru producția de serie – acum vehiculele trebuie să pornească la drum. Acest lucru necesită condiții-cadru adecvate, împreună cu o agendă de politică industrială strategică și integrată care să permită extinderea infrastructurii de încărcare necesare. Misiunea noastră este de a avea o industrie auto de succes economic la nivel internațional, angajată față de obiectivul neutralității climatice și de a motiva alte regiuni să urmeze această poveste de succes. În general, neutralitatea climatică în transporturi este o sarcină colectivă. Echipa este formată din diferiți actori: industria auto este un actor central, alături de companiile energetice, operatorii de rețea și alte părți interesate. Bruxelles-ul și Berlinul au stabilit cadrul – dar ne vom atinge obiectivul doar dacă normele sunt coordonate și revizuite periodic. Există încă mult loc pentru îmbunătățiri în acest domeniu.”,

a declarat Hildegard Müller, președintele VDA.

Noile inovații la IAA TRANSPORTATION

Evenimentul pune un accent deosebit pe inovațiile tehnologice, în special pe acționările electrice pe baterii și pe tehnologiile pe bază de hidrogen. Sistemul de încărcare Megawatt Charging System (MCS), care permite încărcarea eficientă a vehiculelor grele, va fi în centrul atenției. Aceste evoluții sunt susținute de parteneriate concrete. În plus, numărul producătorilor de camioane și de celule de baterii a crescut semnificativ. Producătorii de biciclete destinate livrărilor de marfă, producătorii de hidrogen, companiile de software și tehnologie sunt, de asemenea, reprezentați la IAA TRANSPORTATION. Mixul divers de expozanți reflectă în mod clar natura multifațetată a industriei de transport și logistică.

Puncte de atracție interactive: Test drive-uri și demonstrații live

Un alt punct culminant al ediției din acest an a IAA TRANSPORTATION 2024 îl reprezintă test drive-urile, începând cu pavilionul 11, care oferă vizitatorilor posibilitatea de a experimenta cele mai recente vehicule comerciale de la peste 20 de producători în scenarii de conducere realiste. Aceste test drive-uri oferă o demonstrație practică a performanței și versatilității tehnologiilor moderne de propulsie, în special în domeniul vehiculelor electrice și cu hidrogen.

„Inovațiile au succes numai dacă sunt adoptate de societate. Test Drives de la IAA sunt o oportunitate globală unică de a experimenta electromobilitatea în sectorul vehiculelor comerciale. Credem că experiențele și emoțiile asociate sunt un factor cheie pentru acceptarea noilor soluții de propulsie de către clienții finali.”,

a declarat Hildegard Müller, președintele VDA.

Prezentarea „Stars of the Year”

Pe 16 septembrie, în ziua specială dedicată presei, vor fi prezentate premiile industriei, cum ar fi „Stars of the Year”, „International Truck of the Year”, „International Bus of the Year”, „International Van of the Year”, „International Trailer of the Year” și „Truck Innovation Award”, pentru inovații și realizări remarcabile în industria vehiculelor comerciale.

IAA Drivers and Families Weekend, o ocazie unică de a recunoaște realizările șoferilor

O nouă adiție la evenimentul din acest an este IAA Driver and Family Weekend, care va avea loc pe 21 și 22 septembrie. Weekendul oferă atracții speciale pentru șoferi și familiile acestora, inclusiv Paddock-ul oficial Truck Racing al seriei de curse FIA, o școală de conducere pentru camioane și o scenă în aer liber cu concerte și divertisment pentru toate vârstele. De asemenea, vizitatorii se pot bucura gratuit de roata Ferris alimentată cu energie solară, care oferă o perspectivă unică la IAA TRANSPORTATION.

„Șoferii sunt în centrul sectorului logistic. Angajamentul și expertiza lor sunt indispensabile pentru buna desfășurare a traficului de mărfuri. IAA Drivers and Families Weekend oferă o ocazie unică de a le recunoaște realizările și de a le oferi lor și familiilor lor o experiență specială.”,

subliniază Jürgen Mindel, director general al VDA.

În plus, expozanții de la IAA TRANSPORTATION vor oferi oferte exclusive pentru weekend. Printre altele, BPW Bergische Achsen KG organizează BPW ECO Disc Challenge, unde vizitatorii își pot demonstra abilitățile în schimbarea rapidă a frânelor, având șansa de a concura cu mecanicul șef Tim Frost și de a câștiga premii. Experiența Unimog a Daimler Truck AG permite vizitatorilor să ia parte la o plimbare interesantă în cabina dublă a Unimog U 4023. ZF Group oferă vizitatorilor șansa de a experimenta situații de conducere realiste într-o cabină de camion inovatoare și de a simți viața la volan.

Șoferii pot cumpăra la fața locului bilete de weekend la preț redus de 8 €. Un bilet de weekend pentru familii costă 20 € (2 adulți și 3 copii). Prețul unui singur bilet pentru weekend este de 10 EUR.

Conferința IAA despre viitorul transportului 

O altă parte importantă a IAA TRANSPORTATION 2024 este Conferința IAA. Această conferință reunește experți internaționali și lideri din industrie pentru a discuta întrebările presante despre viitorul transporturilor. Pe scena principală sunt așteptați numeroși lideri din industrie și lideri de opinie, printre care Martin Daum (președinte al Consiliului de administrație, Daimler Truck Holding AG), Arnd Franz (CEO, Mahle), Dr. Stefan Hartung (președinte al Consiliului de administrație, Robert Bosch GmbH), dr. Holger Klein (președinte al consiliului executiv ZF Group), Kim Kohlmeyer (manager E-Mobility, Transport & Environment), Olof Persson (CEO, Iveco Group), Dan Priestley (senior manager, Semi Truck Engineering Tesla), Karin Rådström (CEO, Mercedes-Benz Trucks), Peter Schäfer (EVP & CSO Automotive la Infineon Technologies), Harald Seidel (președinte, DAF Trucks N.V.), Sara Schiffer (director general, hylane) și Andreas Schmitz (CEO, Schmitz Cargobull).

Vor participa, de asemenea, numeroși politicieni, printre care Robert Habeck (ministrul afacerilor economice și al acțiunilor climatice), Dr. Volker Wissing (ministrul transporturilor și digitalului) și Daniela Kluckert (secretar de stat parlamentar la Ministerul Transporturilor și Digitalului).

IAA TRANSPORTATION 2024 va avea loc între 17 și 22 septembrie la Hanovra, iar pe 16 septembrie, va avea loc o zi de presă cu peste 80 de conferințe.

Articole similare

Ad