Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO Bus va livra autobuze pe hidrogen în Franța

IVECO Bus a primit o comandă pentru 19 autobuze cu pilă de combustie pe hidrogen de la Lorient Agglomeration, din Franța. Vehiculele GX 337 H2, în versiunea Linium BRT, vor intra în flota de Bus Rapid Transit a regiunii IziLo Mobilités, primele cinci chiar din a doua jumătate a anului viitor.

Fabrice Loher, președintele Aglomerației Lorient și primarul orașului Lorient a declarat: „Aglomerația Lorient face un pas important în implementarea ecosistemului său integrat de hidrogen verde, acoperind totul, de la producție la autobuze, inclusiv cercetare și dezvoltare și formare. Comanda pentru primele cinci vehicule, programate să intre în funcțiune în 2025, va face din Lorient Agglomeration prima regiune din Bretania care achiziționează autobuze cu hidrogen.”

GX 337 H2 Linium BRT combină sistemul cu pilă de combustie pe hidrogen furnizat de Hyundai, de 100 kW și alimentat de la patru rezervoare H2, cu un pachet de baterii FPT Industrial de 69 kWh. Autonomia oferită este de 450 km, fără niciun compromis din punct de vedere al capacității de transport.

Cu un design modern și aerodinamic perfect adaptat mediului urban, autobuzul are un aspect interior primitor și incluziv, cu trei spații dedicate pasagerilor cu mobilitate redusă.

În 2023, Aglomerația Lorient a lansat construcția primei stații de distribuție lentă a hidrogenului regenerabil din Franța, echipată cu 19 puncte de încărcare. Odată finalizată punerea în funcțiune – care este programată pentru al doilea trimestru al 2025, în coordonare cu sosirea autobuzelor – alimentarea cu H2 va dura doar 4 ore, fără nicio intervenție umană.

Întregul proiect (autobuze și stație) este cofinanțat de statul francez printr-o cerere de proiecte ADEME (Agence de la Transition Energétique).

Articole similare

Ad