Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO Bus a primit cea mai mare comandă de autobuze electrice din Italia: 411 unități pentru Roma

Autobuzul electric E-Way s-a dovedit soluția potrivită pentru compania de transport public din Roma, ATAC S.p.A.- Azienda per la mobilità, care a organizat o licitație pentru 411 unități. Primul lot, de 110 autobuze, urmează să intre în operare până la sfârșitul acestui an, restul livrărilor fiind planificate până la jumătatea lui 2026.

Aceasta este cea mai mare comandă de autobuze urbane E-Way primită de IVECO Bus până în prezent din Italia, marcând o piatră de hotar în foaia de parcurs a producătorului italian către mobilitatea cu emisii zero.

Contractul semnat cu ATAC Roma include livrarea a 396 de unități de E-Way de 12 m lungime și 15 autobuze articulate, precum și întreținerea completă a vehiculelor timp de zece ani.

Giorgio Zino, șeful IVECO Bus Europe Commercial Operations a declarat: „Suntem extrem de mândri că ATAC Roma ne-a atribuit această comandă impresionantă. Autobuzele E-Way beneficiază de soluții de ultimă generație pentru a oferi șoferilor și pasagerilor o călătorie confortabilă și fără emisii. Acest nou succes în Italia confirmă că soluția noastră E-Way răspunde perfect așteptărilor de decarbonizare ale transportului public italian.”

Ambele vehicule cu lungimea de 12 m și 18 m vor fi echipate cu cea mai recentă tehnologie de baterii NMC, cu o capacitate de 69,3 kWh. Acest pachet unic de stocare a energiei este asamblat la noua fabrică de baterii FPT Industrial (e-plant) din Torino. Vehiculele, care dispun de cele mai recente dispozitive ADAS ale producătorului, vor respecta GSR (Regulamentul general de siguranță).

În urma comenzilor plasate de Busitalia, Autoguidovie Group, GTT Torino, ATM Milano și, acum, de ATAC Roma, planul de decarbonizare al IVECO Bus pentru transportul public din Italia prinde și mai mult contur.

Articole similare

Ad