Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO Bus va livra până la 7.100 de vehicule în Brazilia pentru transport școlar

IVECO Bus a fost selectat pentru furnizarea de până la 7.100 de autobuze școlare noi pe parcursul a doi ani, din 2024 până în 2025, în cadrul actualei licitații a Fondului Național pentru Dezvoltarea Educației (FNDE) din Brazilia, care își propune să garanteze accesul zilnic la școlile publice pentru elevii care locuiesc în zonele rurale și în cele de-a lungul fluviului Amazon.

IVECO Bus va livra un lot de 3.500 de vehicule din categoria ORE3 (Rural School Bus 3), cu o capacitate de 59 de elevi, precum și 3.600 de vehicule din categoria ORE2 (Rural School Bus 2), cu o capacitate din 44 de elevi. Toate vor fi echipate cu motoare FPT Industrial și vor dezvolta o putere maximă de 190 CP sau 210 CP.

IVECO Bus a sprijinit acest program ambițios de transport dezvoltat de guvernul federal brazilian, cunoscut sub numele de „Caminho da Escola” („Drumul către școală”), cu autobuze școlare special concepute pentru această misiune. Până în prezent, IVECO Bus are aproape 8.000 de vehicule care operează în program de la începutul său, în 2011. Vehiculele ce vor furnizate sunt din start proiectate cu garda la sol mai mare și suspensii ranforsate, pentru a circula în zonele rurale, pe drumuri neasfaltate și în locuri greu accesibile. Acestea asigură că pasagerii sunt transportați cu siguranță, confort și calitate, contribuind la îmbunătățirea standardelor de transport școlar brazilian și la reducerea ratei abandonului în rândul elevilor din cele mai îndepărtate zone rurale.

Articole similare

Ad