Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

2017, un an bun pentru logistica

Anul trecut s-a caracterizat prin cresteri ale volumelor manipulate de companiile de logistica de la noi, situatie ce se reflecta si in cifrele financiare. Astfel, topul companiilor de logistica in functie de cifrele financiare din 2017 este aproape similar cu cel din 2016. Pe primul loc se pozitioneaza Schenker Logistics Romania cu circa 125 de milioane de euro cifra de afaceri, urmata de Havi Logistics cu 109 milioane de euro si Transmec cu 78 de milioane de euro. Dintre acestea, cea mai mare crestere a fost inregistrata de Havi Logistics, de 43%, cifra influentata probabil de preluarea activitatii de logistica pentru restaurantele KFC si Pizza Hut. Cresteri au inregistrat si celelalte doua companii, unde o pondere importanta a activitatii este oferita de transportul intermodal. Astfel, Schenker Logistics Romania a avut o crestere de 16%, iar Transmec de 15%, asta in conditiile in care terminalul operat in Oradea a devenit atractiv pentru mai multi clienti, inclusiv o companie de transport care activeaza pe piata romneasca.
 

Pe locul al patrulea se claseaza Gefco, cu 68 de milioane de euro cifra de afaceri, unde, de asemenea, principala activitate o reprezinta transportul intermodal pentru industria auto.
Incepand cu locul al cincilea, topul este completat de companii a caror activitate se bazeaza pe grupaje sau servicii logistice cu valoare adaugata. Astfel, la fel ca anul trecut, pozitia a cincea este ocupata de Gebruder Weiss cu o cifra de afaceri de 59,5 milioane de euro, obtinuta in special din activitatile de grupaj intern, in crestere cu 17% fata de 2016. Clasamentul este urmat de Quehenberger Logistics, cu 54,3 milioane de euro cifra de afaceri, in crestere tot cu 17% fata de 2016 si Kuehne + Nagel, cu 48 de milioane de euro cifra de afaceri. Ne asteptam ca acest top sa mai sufere modificari deoarece pana la publicarea acestor informatii nu erau disponibile  datele financiare ale DSV Solutions pe 2017.

Articole similare

Ad