Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Quehenberger Logistics îşi păstrează titlul de Cel mai eficient operator de Contract Logistics din România

În ciuda scăderii consumului şi a crizei din domeniul automotive, Quehenberger Logistics a reuşit să îşi menţină aproape constantă cifra de afaceri în 2024 (73 de milioane de euro) în condiţiile unei contracţii moderate a profitului (de la 6,34 milioane de euro în 2023 la 5,4 milioane de euro),  ceea ce i-au garantat din nou primul loc în topul eficienţei operatorilor de logistică contractuală din România, clasament realizat anual de revista Tranzit.

Scăderile de activitate cu unii clienţi au fost compensate de proiecte noi sau extinderi în alte segmente, în special retailul de fashion, Quehenberger Logistics operand în România circa 310.000 m2 în Bucureşti, Timișoara, Cluj, Constanța, Oradea, Arad şi, mai nou, Ploieşti.

Unul dintre atuurile Quehenberger Logistics îl reprezintă capacitatea companiei de a integra şi dezvolta/customiza sisteme IT ale clienţilor în propriul sistem digital într-un timp cât mai scurt.

Pe locul al doilea s-a clasat IDL Bucharest, care operează deja o suprafaţă de depozitare similară cu cea operată de liderul Quehenberger Logististic – 308.000 m2 – însă lucrează mai ales în retail, inclusiv cu temperatură controlată. ID Logistics a înregistrat o creştere semnificativă a cifrei de afaceri în 2024, ajungând la 48,6 milioane de euro de la 37 de milioane de euro în 2023, în condiţiile în care profitul a crescut uşor, de la 1,7 la 2,1 milioane de euro.

Rata de profitabilitate a ID Logistics este de 4,5%, uşor mai mica decât a Quehenberger Logistics – 4,8%. Ambele companii şi-au dezvoltat în ultimii ani şi diviziile de expediţii rutier, însă activitatea de logistică contractuală a rămas principala activitate şi sursă de venit.

O altă companie care şi-a dezvoltat în ultimii ani activitatea de distribuţie de bunuri la temperatură controlată, Yusen Logistics, şi-a crescut business-ul de Contract Logistics, fiind, anul acesta pe locul al treilea în clasamentul întocmit de revista Tranzit

Yusen Logistics a înregistrat o creştere cu două cifre a cifrei de afaceri în 2024, în condiţiile în care şi profitul a crescut, de asemenea.

Cu peste 200.000 m2 de depozite în operare, Yusen Logistics se detaşează ca unul dintre operatorii principali din România de Contract Logistics – depozitare, procesare comenzi şi distribuţie – crescând, de asemenea, şi pe segmente precum intermodal şi transport maritim şi aerian.

Tot cu o suprafaţă de depozitare de 200.000 m2 în operare, DSV Solution a obţinut anul acesta o menţiune în clasamentul celor mai eficienţi operatori de Contract Logistics din România. Şi DSV Solution operează şi în domeniul temperaturii controlate, circa 12.000 m2, la fel ca ID Logistics şi Yusen Logistics, primii doi operatori operând deja suprafeţe mari de depozite refrigerate şi congelate.

2024 este primul an în care veniturile DSV Solution provin doar din servicii de Contract Logistics, după separarea, din 2023, de operaţiunile DSV Road. Şi, chiar dacă oficial cifra de afaceri pe 2024 pare mai mică decât în 2023, care conţine parţial şi o parte din veniturile DSV Road, în realitate atât cifra de afaceri (de peste 190 de milioane de lei), cât şi profitul (de circa 5.500.000 lei) sunt mai mari decât cele înregistrate în anul anterior. Creşterea provine mai ales din câştigarea de noi contracte, fiind premise de creştere şi în anul în curs, când DSV Solutions a anunţatînceperea colaborării cu un nou client în judeţul Timiş, pentru care compania operează un spaţiu de depozitare de 80.000 m2 cu 250 FTEs.

Articole similare

Ad