Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Tranzit Oradea: DSV Air & Sea, cel mai eficient expeditor aerian şi maritim din România

DSV Air & Sea a câştigat pentru a doua oară competiţia pe segmentul expediţiilor aeriene şi maritime din România, după ce 2024 a adus o creştere de 49% a cifrei de afaceri, ajungând la 280 de milioane de lei, deci cu aproape 90 de milioane de lei mai mult decât în 2023, în condițiile în care profitul însă a crescut într-o proporție mult mai mică, însă și profitul din 2023 era deja la un nivel destul de ridicat: 13.535.120 RON

Cele mai mari creșteri înregistrate de DSV Air & Sea în anul trecut au avut loc pe segmentul transportului maritim, însă și transportul aerian a înregistrat creșteri. Un aport important l-au avut mai multe transporturi agabaritice efectuate de DSV Air & Sea atât pe cale maritime, cât și aeriană, compania adăugând în 2024 și clienți noi din domeniile automotive și industrial.

DSV Air & Sea are în portofoliul său pe plan intern servicii de antrepozitare integrate în lanțul logistic chiar la Oradea, unde a avut loc Gala Tranzit a operatorilor logistici, cât și la București. De asemenea, compania utilizează și mai multe hub-uri internaționale, printre cele mai importante fiind cele din Frankfurt, Luxemburg, Hamburg, Koper și Piraeus, oferind clienților servicii complete până la destinația finală.

Integratorul de servicii logistice Gebruder Weiss s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul expeditorilor air & sea, segment pe care a crescut foarte mult în ultimii ani.

Gebrüder Weiss este un operator logistic important, cu peste 100.000 m2 de depozitare în toată țara. 2024 a fost un an important pentru compania cu capital austriac deoarece a inaugurat cel de-al doilea terminal logistic din proximitatea Capitalei, construit și integrat în rețeaua Gebrüder Weiss România în mai puțin de 12 luni, timp în care a avut loc și implementarea soluției logistică pentru clientul său din domeniul produselor decorative arhitecturale.

Prin acest proiect, Gebrüder Weiss România și-a propus atât eficientizarea operațiunilor de transport și logistică proprii – prin acoperirea optimă a livrărilor în București și în proximitate, zonele fiind deservite acum de două terminale logistice – dar și ale clientului său, prin consolidarea activității logistice într-o singură locație.

Noul terminal de cross-docking a fost construit la standarde Gebrüder Weiss pentru a permite creșterea în continuare a afacerii în zona distribuției locale și a serviciilor de livrare la domiciliu, dar și pentru a extinde portofoliul de clienți.

Pe lângă investiția propriu-zisă în achiziția terenului și construcția noului hub logistic din Popești-Leordeni, au fost necesare și investiții care să asigure operativitatea noului terminal. Astfel, Gebrüder Weiss România a investit în echipamente pentru depozit, echipamente IT, dar și mobilier, a căror valoare totală se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Investiția totală a cântărit în rezultatele financiare ale companiei la finalul lui 2024, însă cu siguranță roadele vor fi culese în anii care vin, când ne așteptăm să regăsim Gebrüder Weiss din nou pe podiumul clasamentului operatorilor de Contract Logistics din România. Podiumul expeditorilor din aerian și maritim a fost completat anul acesta de IB Cargo, clasat pe locul al doilea și în clasamentul expeditorilor rutieri. Pentru IB Cargo toate segmentele de activitate au înregistrat creşteri în 2024, cele mai performante fiind diviziile de feroviar, rutier şi maritim FCL. IB Cargo a deschis anul trecut un birou de comisionariat vamal în Constanţa, cu o echipă de 8 agenţi, alte investiţii mergând înspre acomodarea cerinţelor fiscale (e-factura) şi solicitărilor partenerilor plus dezvoltarea continuă a ERP-ului (monitorizare GPS-uri, creştere vizibilitate pentru clienţi, procesări automate de facturi/raportare etc.).

Articole similare

Ad