
Renault Trafic, lansat în 1980, a devenit sinonim cu succesul pe piața vehiculelor ușoare medii, cu peste 2,5 milioane de unități construite de-a lungul a trei generații. A patra generație a adus o schimbare revoluționară, fiind complet electrică și construită pe o platformă EV tip skateboard, cu baterie sub podea și grup motopropulsor în spate. Pentru acest model sunt disponibile două versiuni, L1 (cu o capacitate de încărcare de 5,1 m3, 4,87 m lungime și o lățime de 1,92 m) și L2 (cu o capacitate de încărcare de 5,8 m3, 5,27 m lungime și un ampatament mai lung de 40 cm), care poate avea acces în toate parcările subterane. Designul este modern și aerodinamic, cu elemente high-tech, cu bandă luminoasă frontală, logo iluminat din spate și ghidaje luminoase care se extind până la DRL-uri pentru a crea o semnătură luminoasă de ultimă generație. Stilul futurist este accentuat în parbrizul tip vizieră și de contrastul caroseriei, care combină culoarea principală cu accente negre pentru un aspect robust așteptat de la un LCV.
Bara de protecție față are o secțiune mare cu finisaj cu granulație neagră texturat cu model laser, similar cu Scenic E-Tech, care evită un aspect voluminos. Culoarea caroseriei pare să plutească între două secțiuni negre, banda cu semnătura luminoasă și bara de protecție. Pe lateral, protecția inferioară a caroseriei din plastic negru și modelele laser adaugă o notă dinamică panourilor laterale, chiar și în staționare. Partea superioară a spatelui a primit o semnătură luminoasă 3D, o premieră pentru Renault, cu linii verticale duble și funcții de iluminare convenționale, găzduite într-un singur bloc, tot în relief. Logo-ul este amplasat direct pe caroserie, iar insigna „Trafic” prezintă noile fonturi adoptate pentru vehiculele utilitare ușoare ale marcii.
„Plasarea sistemului de propulsie în spate a făcut posibilă deplasarea cabinei înainte, creând în același timp un stil de caroserie de tip one-box, a cărei aerodinamică este optimizată și mai mult de barele de plafon aerodinamice. Având la bază cel mai bun compromis între aerodinamică și capacitate, șinele se îngustează ușor spre spate, completate de un spoiler mare cu două deflectoare laterale pe portiere.”, a precizat Yannick Bignon, LCV Design Director, Renault.
Interiorul noului Renault Trafic adoptă un design modern și funcțional, cu un tablou de bord robust în formă de tub, completat de două ecrane digitale de 10″ și 12″. Scaunele sunt tapițate într-un amestec de gri și țesătură de blugi albaștri Zeta, cu cusături galbene pe gri și alb pe materialul de jeans albastru. Cabina oferă multiple spații de depozitare inteligente, atât deschise, cât și închise, adaptate utilizatorilor comerciali, inclusiv zone special concepute pentru documente, sticle și obiecte voluminoase. O zonă suplimentară amplă, vizibilă și din exterior, este realizată din fibre naturale și compozite din polipropilenă (NFPP), evidențiind angajamentul față de sustenabilitate.