
FlixBus anunță extinderea sa pe piața națională din România. Primele 10 linii interjudețene, operate in parteneriat cu patru transportatori locali, vor conecta 50 de oraşe din țară, oferind ceea ce se doreşte a fi o alternativă accesibilă, confortabilă și cu un impact mai redus asupra mediului înconjurător.
Pasagerii vor putea călători cu autocarul din Constanța către Timișoara, din București către Iași sau Satu Mare, dar și pe multe alte rute care vor traversa țara dintr-o parte în alta, oferind o nouă opțiune de mobilitate națională.
„Extinderea rețelei pe plan intern este un pas firesc către o ofertă de mobilitate complet integrată pentru pasagerii din România. Ne dorim să oferim o alternativă reală și sustenabilă celor care, până acum, nu aveau opțiuni de transport convenabile pentru a călători în țară. Suntem convinși că, alături de partenerii noștri, putem răspunde nu doar nevoilor de transport ale românilor, ci putem sprijini și dezvoltarea regională, precum și turismul local. Autocarele nu sunt doar un mijloc de transport, ele sunt un instrument pentru incluziune socială și teritorială, sustenabilitate și creștere economică”, a declarat Adrian Rășoiu, Director Business Development, FlixBus România.
Acum, odată cu deschiderea pieței interjudețene și alinierea României la modelul european de liberalizare a transportului, FlixBus doreşte să aducă același model de succes și pe piața națională, contribuind la creșterea competiției și a calității serviciilor în beneficiul pasagerilor români.
„Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului susține toate proiectele și inițiativele care aduc servicii de calitate și contribuie la dezvoltarea turismului în România. Extinderea FlixBus pe piața de transport intern din România este un pas important prin care se diversifică opțiunile de mobilitate pentru cetățeni, sprijinind în mod direct dezvoltarea turismului intern și regional. Prin conexiuni moderne și eficiente între orașe, facilităm accesul mai ușor către destinații turistice din toată țara, susținând economia locală și promovând frumusețile României”, a declarat Gabriel-Bogdan Ștețco, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului.
Odată cu această schimbare, România se aliniază modelului european deja adoptat în țări precum Germania, Franța, Italia sau, mai recent, Portugalia. Chiar și în contextul pandemiei, numărul pasagerilor a crescut cu peste 40%, iar veniturile din transportul rutier interurban au crescut cu 14%.
Lansarea unei rețele moderne de autocare pe distanțe lungi are un potențial semnificativ pentru sectorul turistic din România. Conectivitatea îmbunătățită între orașe și zonele turistice poate stimula atât călătoriile interne, cât și atragerea turiștilor străini prin intermediul rețelei FlixBus deja bine dezvoltate la nivel european, susțin reprezentanții FlixBus.
„Accesibilitatea este cheia în atragerea turiștilor. O rețea bine pusă la punct de transport cu autocarul poate avea un impact real în stimularea turismului, mai ales în zonele care nu sunt deservite de aeroporturi sau linii feroviare competitive. În plus, turiștii europeni deja familiarizați cu brandul FlixBus vor avea mai multă încredere să exploreze și România prin aceleași mijloace. Este un pas binevenit pentru întreaga industrie”, a declarat Adrian Voican, vicepreședinte ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism).
„FlixBus a reușit să dezvolte o rețea extinsă și bine interconectată la nivel global. Parteneriatul nostru ne va permite să oferim servicii mai adaptate nevoilor reale ale pasagerilor și o conectivitate mai eficientă, atât la nivel național, cât și internațional,” a declarat Nelu Sighiartău, Director General Tabita Tour.
Evenimentul de lansare a primelor rute domestice FlixBus în România a reunit oficiali, reprezentanți ai mediului de afaceri, ambasade și parteneri locali, marcând un pas important pentru modernizarea transportului interurban din țară.