Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pana la urma, Germania nu mai „relaxeaza“ cabotajul

BMVI a eliminat regula liberalizarii cabotajului si a stabilit noi norme pentru operatorii de transport.
Ministerul Federal al Transporturilor a revenit asupra regulilor de „relaxare“ a cabotajului pentru companiile nerezidente, cu efect imediat. Aprobarea regulii pentru transportul intern de produse alimentare, medicamente si combustibili, dar si pentru companiile straine, emisa pe 18 martie, a primit critici dure de la numeroase firme germane de transport „Decretul a fost dat pentru a ajuta industria germana“, a declarat ministrul federal al Transporturilor, Andreas Scheuer (CSU), care a subliniat ca de atunci capacitatea de transport a companiilor germane a inregistrat un excedent ca urmare a opririi productiei in anumite puncte ale industriei si ca ar putea fi folosita deci pentru a aproviziona populatia in aceasta perioada de criza.
Retragerea liberalizarii cabotajului face parte dintr-un pachet de masuri realizat cu asociatiile din industrie (AMÖ, BGL, BIEK, BWVL si DSLV). Ministerul si asociatiile explica: „Criza generata de pandemie aduce provocari enorme pentru tara noastra. Acest lucru se aplica in special pentru disponibilitatea bunurilor vitale, a consumabilelor medicale si a combustibilului. Vom securiza aprovizionarea pentru economie si pentru societate. Vom mentine lantul de aprovizionare. Mai exact, asociatiile profesionale au fost de acord sa ofere capacitatile logistice necesare pentru a face asta, inclusiv in weekend“ a spus prof. Dr. Dirk Engelhardt, purtator de cuvant al consiliului de administratie al BGL, care a mai condamnat faptul ca soferii sunt uneori tratati ca niste leprosi si ca preturile de transport s-au redus. 
In acelasi timp, atat ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), cat si ministrul Andreas Scheuer au precizat ca aprovizionarea cu alimente de baza este sigura. Pentru a mentine acest lucru, toate rotile lantului de aprovizionare trebuie sa functioneze.
„Criza ne face sa constientizam cine sunt eroii de zi cu zi“, a declarat Andreas Scheuer. Este o declaratie importanta pentru un grup de profesionisti care isi asuma niste riscuri plecand in cursa si sufera din cauza conditiilor din aceasta perioada. Instalatiile sanitare din zonele de odihna nu sunt curatate in mod adecvat, produsele alimentare sunt restrictionate semnificativ, centrele logistice le refuza soferilor accesul la toalete. „Nu voi mai accepta ca soferii de camion sa fie tratati prost. De aceea, guvernul federal doreste sa se asigure ca, de exemplu, locurile de parcare cu toalete sunt verificate in mod regulat si ca este respectata curatenia“.

Articole similare

Ad