Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PACCAR a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2020

Livrarea de camioane din primul trimestru al acestui an au fost afectate de inchiderea temporara a fabricilor Paccar din intreaga lume, care a inceput pe 24 martie, ca rezultat al deciziilor guvernamentale. Departamentul de piese Paccar a obtinut rezultate record deoarece au sustinut transportul de echipamente medicale, alimente, material pentru infrastructura si bunuri esentiale pentru comunitatea din intreaga lume. „Am inchis temporar fabricile de camioane si ne-am realiniat toate facilitatile pentru a respecta distantarea sociala. Fiecare fabrica, birou si centru de distributie a implementat bunele practice pentru curatenie si distantare sociala. Mii de angajati lucreaza de acasa, cand este posibil.?, a spus Preston Feight, CEO Paccar

In primul trimestru al anului, veniturile companiei au fost de 5,16 miliarde dolari, comparativ cu 6,49 de miliarde de dolari castigati in aceeasi perioada a anului trecut. Venitul net a fost de 359, 4 milioane de dolari, fata de 629 de milioane anul trecut. „Perspectiva economiilor globale si a pietelor de camioane este mai slaba din cauza pandemiei cauzata de coronavirus. Guvernele din intreaga lume au implementat actiuni fiscal si monetare pentru a ajuta persoanele fizice si companiile sa se pregateasca de o eventual recuperare. In astfel de timpuri este dificil de estimat vanzarile de camioane din America de nord, Europa si America de sud.?, a declarat Gary Moore, vicepresedinte executiv.
 
In primul trimestru al anului, DAF si-a crescut cota de piata in Europa pe segmentul de 16 t cu 16,7%. Cele 18 centre de distributie Paccar Parts sustin mai mult de 2.200 de locatii ale dealerilor DAF, Kenworth si Peterbilt, de service si piese. Paccar Parts a obtinut venituri record pretax trimestriale de 214,7 milioane de dolari in primul trimestru al acestui an, cu 3% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile obtinute in aceeasi perioada au fost de 998,6 milioane de dolari, comparativ cu 1 miliard raportat in primul trimestru din 2019. „Paccar Parts obtine rezultate solide datorita investitiilor in distributie si tehnologie inovatoare, initiative precum piese TRP all-make si magazine TRP si o populatie in crestere de vehicule Paccar conectate.“, a declarat David Danforth, vicepresedinte PACCAR si director general Paccar Parts. In plus, divizia de piese a investit de mai multi ani in platforma sa de e-commerce. 
 
PACCAR Financial Services (PFS) detine un portofoliu de 209.000 de camioane si remorci, in valoare totala de 15,64 miliarde de dolari. Veniturile PFS pentru primul trimestru al anului s-au ridicat la 383,7 milioane de dolari. „Paccar Financial a obtinut rezultate rezonabile avand in vedere conditiile pietei. Calitatea inalta a portofoliului este sustinuta de finantarea pe termen scurt a creantelor. Piata de camioane second-hand in special in Europa a cunoscut valori mai mici ale vehiculelor din intreaga industrie.?

Articole similare

Ad