Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scaderea din automotive a fost compensata usor de cresterea cererii la transportul de alimente

Aproape 50% din activitatea companiei sucevene Your Fast Transport se baza pe industria auto, or, deja multe fabrici au inchis activitatea, iar restul transporta pentru industria otelului si industria alimentara. „A scazut activitatea pe unele segmente, a crescut pe altele. Facem cabotaj si cross-trade in vest, in Belgia, Franta, Luxemburg etc.“, a spus Gabriel Iftode, Your Fast Transport. „Normal ca suntem afectati de aceasta situatie. Daca un producator de vehicule inchide, evident ca trebuie sa sisteze activitatea si cei care produc piese si componente. Este un lant.“
Pe langa diminuarea volumelor, o alta problema cu care se confrunta este panica soferilor, justificata de altfel. Acestia isi fac griji pentru ca ar putea sa-si contamineze familia la intoarcerea acasa. „Unii dintre ei chiar mi-au cerut concediu de odihna ca sa vina acasa.“
Compania detine 10 camioane, din care doar 8 sunt plecate. In conditiile actuale se poate observa deja o scaderele cu 20-30% a numarului de kilometri rulati de fiecare vehicul, iar in ritmul acesta „vom reusi sa mai sustinem activitatea doua-trei luni. Am incercat chiar o renegociere a tarifelor de transport cu partenerii cu care avem contracte. Din piata spot acoperim destul de putine curse , doar partea de tur-retur“, a mai spus Gabriel Iftode.
Potrivit acestuia, cozi in vama au fost cam peste tot, dar Belgia s-a descurat foarte bine. Eforturi sustinute a intreprins si Franta pentru a limita timpul de asteptare in vama. La intarea in tara prin punctul de trecere a frontierei de la Nadlac s-a asteptat destul de mult.
Pana in acest moment, soferii nu au semnalat probleme cu parcarile in Europa, insa le-a fost restrictionat accesul la spatiile de sevicii. „Efectiv nu au avut unde sa mearga la toaleta. Unii dintre beneficiari aveau niste containere special dotate cu dus si toaleta pentru soferi. La unii dintre ei nu mai mergem deloc pentru ca au inchis activitatea, iar ceilalti le-au inchis ca masura de limitare a propagarii virusului. Asta este problema lor de fapt, nu timpul de asteptare.“
Avand in vedere faptul ca a crescut cererea de alimente la raft pentru ca toata lumea face stocuri, a crescut si cererea de transport pe acest segment, dar nu atat cat sa acopere scaderea pe care compania a inregistrat-o pe segmentul auto. „Crestere de transport pentru produse alimentare a fost de circa 40%, iar asta, pe langa ceea ce aveam deja, se duce undeva la 60-70%, dar tot ramanem cu o diferenta neacoperita. Pentru perioada urmatoare tot ce imi doresc este sa pot acoperi cheltuielile si salariile“, a completat Gabriel Iftode.

Articole similare

Ad