Jungheinrich este prezent pe piata din tara noastra de la inceputul anului, dupa preluarea activitatii dealerului Wylze Logistik. Producatorul german a decis sa controleze direct operatiunile din Romania in conditiile cresterii sustinute a volumelor de vanzari si ofera un pachet complet de produse, disponibilitate mare a pieselor de schimb si contracte de service avantajoase.
Jungheinrich Romania a organizat luna trecuta un eveniment „porti deschise” special pentru clientii sai, cu aceasta ocazie avand loc si inaugurarea oficiala a noului sediu din Ploiesti, a carui constructie a fost finalizata in aceasta vara. Pe langa prezentarea celor mai noi echipamente de depozit Jungheinrich, conducerea echipei din Romania si-a facut cunoscuta strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare. Prezenta directa pe cele mai importante piete, inclusiv cea romaneasca, permite producatorului german implementarea pachetului complet de servicii, care include – pe langa vanzarea de stivuitoare noi si second-hand si servisarea acestora – programe dedicate de service, sisteme logistice si de management al activitatii de depozitare, inchiriere de echipamente pe termen scurt si lung, precum si alte servicii after-sales.
„Piata romaneasca este de cativa ani pe o linie ascendenta. Se fac investitii sustinute in logistica, astfel ca aceasta tendinta va continua. Premiile internationale obtinute de Jungheinrich au rolul de a intari increderea clientilor in produse, noile modele se bucura de succes si au fost deja primite multe comenzi, inclusiv de la clientii din Romania”, a explicat Christian Erlach, vicepresedinte vanzari Jungheinrich.
Disponibilitate mare pentru piese de schimb si service
In special pe parte de intretinere echipamente se pot incheia contracte full-service cu valabilitate de pana la cinci ani, cu rata lunara fixa, care poate fi usor introdusa in bugetul de cheltuieli al oricarei companii, mentenanta periodica, garantarea unei disponibilitati cat mai mari a echipamentelor, prin diagnosticarea oricaror probleme in timp util si cu softuri performante, precum si o perioada prelungita de viata, atat pentru utilaje, cat si pentru bateriile acestora, gratie unui program corect de intretinere.
Un accent deosebit este pus pe cresterea disponibilitatii pieselor de schimb originale la 98% si pe rapiditatea livrarii (peste noapte, in maximum 24 de ore), dar si pe continuarea investitiilor in service. Astfel, pe tot teritoriul tarii au fost stabilite patru depozite pentru piese de schimb, iar 27 de tehnicieni activeaza in echipe mobile, monitorizate prin GPS. Pana la sfarsitului anului vor mai fi angajati si alti tehnicieni. La ora actuala, Jungheinrich Romania serviseaza o flota de 4.500 de utilaje, ceea ce reprezinta 85% din echipamentele aflate in operare la acest moment.
O alta noutate este includerea in oferta a sistemelor de management al activitatii de depozitare (WMS), care contribuie semnificativ la cresterea productivitatii. Jungheinrich este recunoscut pentru WMS-urile dedicate, in functie de specificul activitatii fiecarui client in parte, si care in curand vor fi disponibile si in Romania.
Piata de stivuitoare din Romania, in crestere sustinuta
Piata de echipamente de manipulat a crescut in prima jumatate a anului cu 6,4% comparativ cu perioada similara din 2015, ajungand la 589.498 de unitati. Europa in special a cunoscut o crestere mult mai consistenta, de 12,7%.
In Romania, 2015 s-au vandut 3.195 de unitati, din care 62% au fost livrate in Muntenia, 33%, in Transilvania si 5%, in Moldova. Pana in iulie anul acesta fusesera livrate deja 2.420 de echipamente, iar estimarea este ca 2016 se va inchide cu 4.450 de unitati. Din total, utilajele de depozit au cea mai mare podere, de 58%. Stivuitoarele cu combustie interna reprezinta 25% din piata, echipamentele electrice, 15%, si alte sisteme, 2%.