Raben Group a incheiat 2017 in forta, cu deschiderea a doua depozite in Romania, la Sibiu si Cluj, infiintarea Raben East, lansarea unui departament dedicat cercetarii si dezvoltarii (Genius Lab), preluarea a patru companii in Germania si a unui pachet de 20% din Sittam (Italia). Compania olandeza, care s-a dezvoltat dupa anii ’90 exploatand beneficiile detinerii si operarii unei filiale intr-o tara est-europeana, a devenit un jucator important pe piata de transport si logistica de pe continent si are planuri mari si pentru Romania.
Raben Group Logistics Romania functioneaza pe piata din tara noastra din 2016 si opereaza in prezent 5.400 m2 de spatii de depozitare, cu 40 de angajati calificati. Desi de putin timp aici, compania are deja patru depozite amplasate strategic, dupa Bucuresti si Arad fiind inaugurate in 2017 centrele logistice de la Sibiu si Cluj. Raben Group acopera intreg teritoriul tarii in doar 24 de ore pentru activitatea de grupaje derulata la nivel national si, in acelasi timp, opereaza zilnic curse catre si din Europa. „Romania este o tara importanta pe harta logistica europeana si dorim sa obtinem o pozitie puternica. Este important sa dezvoltam foarte bine reteaua interna de transport, pentru a avea servicii prompte pentru clientii nostri europeni, majoritatea dintre ei prezenti si in Romania. Nu vizam o anumita industrie sau alta, intrucat puterea vine din diversitate. Ne dorim un portofoliu extins de clienti, care sa acopere domenii cat mai diferite, astfel incat sa minimizam riscul unor fluctuatii si sa optimizam structura de costuri. In acest fel vom putea oferi intotdeauna tarife competitive“, a explicat Valentin Storoj, director general Raben Group Logistics Romania.
In ciuda schimbarilor care au loc la nivel european, piata de transport confruntandu-se cu lipsa lucratorilor specializati si a unei noi politici de reglementare, Raben Grup a continuat strategia de extindere a activitatii la nivel european, astfel ca din ianuarie 2018 va functiona in Germania cu o retea independenta de distributie, cu peste 30 de puncte, spatii de depozitare insumand 370.000 m2 si o flota de peste 2.000 de camioane.
Capacitatea de depozitare a fost crescuta si in Polonia, unde depaseste in prezent 535.000 m2. Raben East, infiintata anul trecut, completeaza portofoliul Raben Group cu servicii de transport international, operand inclusiv o conexiune regulata de grupaj cu tarile est-europene, dar si cu destinatii non-comunitare, precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Irak, Kazahstan, Kyrgyzstan, Moldova, Mongolia, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Ucraina si Uzbekistan.
Vara trecuta, Raben a stabilit colaborarea cu un nou partener strategic, Borusan Lojistik, din Turcia, care realizeaza legaturi regulate de grupaj intre Uniunea Europeana si Turcia.
In vederea urmaririi noilor tendinte de digitalizare si verificarii posibilitatii de a le implementa in cadrul societatii, la inceputul anului trecut, la Raben Group a fost creat un departament dedicat cercetarii si dezvoltarii sub numele de Genius Lab. Subiectele care vor fi tratate in primul rand de catre echipa includ analize predictive, probleme de procesare a deseurilor, automatizari industriale si conceptul larg inteles al dezvoltarii proceselor de logistica fara a fi nevoie de utilizarea documentatiei pe hartie.