Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Echipamente Jungheinrich reconditionate, made in Romania

Centrul Jungheinrich de reconditionat echipamente de la Ploiesti a fost inaugurat de mai bine de un an si a ajuns la un volum saptamanal de 40 de unitati, in conditiile in care se lucreaza intr-un singur schimb. Toate echipamentele sunt colectate la centrul Jungheinrich din Dresden (Germania), de unde sunt trimise in tara noastra pentru a fi reconditionate si apoi preluate din nou pentru a fi vandute. Centrul de la Ploiesti preia toate reconditionarile de transpalete electrice EJE din grup.


Centrul de reconditionari echipamente de la Ploiesti va inchide anul acesta cu 2.000 de transpalete electrice Jungheinrich EJE reconditionate, iar pentru 2019 productia se estimeaza ca va creste cu 200 de unitati.
Timpul total necesar pentru readucerea unui utilaj in parametrii optimi de functionare este de o saptamana, cu toate ca productia efectiva dureaza doar 15 ore. Sunt numerosi pasi insa de urmat, „presarati“ cu verificari de conformitate. Astfel, odata ajuns un echipament la centrul din Ploiesti, este supus unei evaluari initiale, dupa care este dezasamblat integral, iar componentele sunt grupate pe tipuri de reparatii si interventii. Toate se spala, inclusiv sasiul, eliminandu-se rugina, dar si culoarea initiala. Toate partile metalice sunt reparate, dupa care sunt pregatite pentru vopsire.
Separat se repara motorul electric si transmisia, iar la final toate componentele se reasambleaza. Urmeaza verificarea tehnica a echipamentelor, dupa care acestea sunt impachetate doua cate doua si expediate inapoi in Germania.

Piese de origine Jungheinrich
Toate piesele de schimb folosite la reconditionare sunt originale Jungheinrich. Aprovizionarea se face de doua ori pe saptamana, de la depozitele din Slovacia (livrare peste noapte) si Germania (livrare in patru zile). Pentru cele mai uzuale componente se face la Ploiesti un stoc tampon care acopera productia pentru o saptamana. Separat, se pot face si solicitari speciale, dar oricum nu renteaza blocarea de suprafete prea mari cu depozitarea pieselor.
Jungheinrich Romania are 25 de angajati care lucreaza dedicat in centrul de reconditionari. Toti au fost instruiti la Dresden, iar pe viitor specializarea se va face in Romania.
Un echipament poate fi reconditionat de maximum trei ori. Procesul in sine nu este foarte ieftin, pentru ca se folosesc piese de origine si materiale de calitate, insa chiar si asa este mai rentabil decat productia de la zero a unui utilaj nou. Plus beneficiile de ordin ecologic: se economisesc energie si resurse.

Articole similare

Ad