2013 a fost anul Ford nu doar datorita castigarii, de catre Transit Connect, a titlului de Vanul Anului in Europa, ci si datorita numeroaselor modele lansate: Transit Courier, Transit Connect si Tourneo Connect. Nu s-au lasat insa mai prejos nici Mercedes-Benz, care a relansat Sprinter, cu numeroase premiere pentru segmentul sau, Opel, care vine cu o noua oferta, de vehicule carosate direct din fabrica, Renault, care propune noul Kangoo, mai economic si mai bogat in configuratii, Volkswagen, cu noi versiuni exclusiviste, dupa cele lansate in 2012, si nici chiar Dacia, care a lansat noul Duster.
Noul Transit Connect este disponibil in variantele cu ampatament scurt (L1) sau lung (L2), compartimentul de marfa avand 3 m3, respectiv 3,7 m3. Cu sarcina utila de maximum o tona, Transit Connect poate fi comandat in versiunea van, van cu cabina dubla sau combi. In conditiile plierii scaunului din dreapta, vehiculul poate transporta marfuri de pana la 3 m (L1) sau 3,4 m lungime (L2).
Versiunile combi sau van cu cabina dubla permit transportul a cinci persoane (sau sapte in cazul combi L2) si ofera diferite configurari ale interiorului, gratie peretelui despartitor mobil.
Spre deosebire de versiunea precedenta, noul Connect are un consum de carburant optimizat cu 30%, in conditiile in care au fost minimalizate costurile de intretinere si reparatii, iar intervalele de service au fost extinse. Linia de motorizari disponibile include propulsorul diesel Duratorq TDCi de 1,6 l, in variantele de 75, 95 si 115 CP, precum si pe cel pe benzina EcoBoost, in variantele de 1 sau 1,6 l (acesta din urma in tandem cu cutia de viteze automata cu sase trepte). EcoBoost dezvolta o putere maxima de 100 CP, incluzand o gama larga de tehnologii dezvoltate in ultimul timp de Ford in vederea reducerii consumului de combustibil, precum: Auto-Start-Stop, sistemul de inchidere activa a grilei radiatorului (Active Grille Shutter) si sistemul inteligent de recuperare a energiei la franare. EcoBoost include sistemul de asistenta electrica a directiei plus indicator in computerul de bord privind alegerea corecta a treptei optime pentru un consum economic. In plus, vehiculul ofera sistemele Active City Stop si de masurare a presiunii din pneuri.
Ford a mai lansat anul trecut cel mai mic model al gamei sale, versiunea compacta Transit Courier, care dispune de un spatiu de incarcare generos, cu volum util de 2,3 m3, in conditiile in care lungimea totala a vehiculului este de numai 4,16 m, pentru a oferi agilitate si manevrabilitate sporite. Cea mai mare lungime de incarcare la nivelul podelei este de 1,62 m, iar accesul la compartimentul de marfa se face cu usurinta, pe cele doua usi din spate sau pe usa culisanta laterala. Peretele despartitor dintre cabina si zona cargo poate fi configurat cu sau fara geam, iar optional se poate comanda o sectiune mobila, in combinatie cu scaun rabatabil pentru pasagerul din dreapta, pentru a permite o lungime maxima a incarcaturii de 2,59 m. …