Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania, piata „best cost” pentru transport


Divizia de transport a XPO Logistics, cunoscuta in Romania ca Transcondor, si-a triplat cifra de afaceri in ultimii cinci ani, doar in 2014 avand un plus de 11 milioane de euro fata de 2013. Aceasta crestere se bazeaza pe o politica de preturi competitiva si pe diversificarea serviciilor, care sunt prioritati in planul de dezvoltare strategica, dar si pe extinderea portofoliului de servicii, cum ar fi solutiile de Control Tower sau transportul multimodal, coordonate din Romania. Iar pentru anul acesta se asteapta o noua crestere a activitatii.
 

Silviu Vasilache, Managing Director Romania Transport CEE, XPO Logistics, considera ca exploatarea tuturor oportunitatilor oferite de clienti a reprezentat prioritatea de top in aceasta perioada. „Am mers pe un grad ridicat de acceptare a comenzilor, chiar daca rata profitului nu a fost atat de mare, cautand mai mult castigul in perspectiva in locul celui imediat. Am castigat increderea clientului si ulterior oportunitatile oferite. Am preferat aceasta abordare astfel incat compania noastra sa fie primul transportator la care se gandeste clientul atunci cand are comenzi de transport, ceea ce este in linie cu ambitiile noastre de a deveni lider de piata. Ma incanta mult mai mult acest gen de activitate decat sa stau la panda unei comenzi foarte profitabile. Asa ca este acceptata orice comanda rezonabila“, a explicat reprezentantul companiei.
In prezent 70% din activitate este reprezentanta de transport cu camioanele proprii, restul fiind expeditii. Se lucreaza in proportie de 90% pe baza de contracte pe termen lung cu clienti din industria automotive, food, echipamente, mobila, frig etc.
Directorul general din Romania al diviziei de transport a XPO Logistics a aratat ca fluxurile pe care se merge sunt foarte bine consolidate in Franta, Spania, Marea Britanie, Benelux, si a explicat ca „ne dorim sa devenim cel mai mare transportator din Romania, vrem sa fim numarul unu. Pentru asta cautam acel ceva care sa ne aduca in acea pozitie, analizam polii de productie industriala, cautam proiecte. Daca ne uitam pe balanta comerciala a Romaniei se va constata ca Germania este principalul partener al nostru din Europa si aceasta este una dintre directiile pe care le vizam, la fel si Italia, ambele cu o balanta pozitiva pe exporturi.“

Servicii noi care atrag clientii doritori de inovatii
In ultimul timp, si pentru Transcondor s-au dezvoltat foarte mult expeditiile globale. Chiar in ultimii doi ani a fost dezvoltat un serviciu de transport multimodal intercontinental, unde este combinat transportul rutier cu cel maritim. Pentru rutier se foloseste flota XPO Logistics din Romania, Franta, Spania, Turcia etc. „Prin acest serviciu unim Orientul Apropiat cu Europa de Vest, relatie care s-a dezvoltat foarte mult si unde exista multe oportunitati. Ceea ce oferim noi poate fi numit expeditii, dar expeditii cu un inalt grad de complexitate, care necesita un inalt nivel de expertiza si experienta internationala.

Articole similare